Sport

СПОРТСКИ НОВИНАРИ ОДЛУЧИЛИ, ГОДИНА ВАЛЕНТИНЕ И ОГЊЕНА

Удружење спортских новинара Града Чачка, Град Чачак и Компанија „Моцарт“ су синоћ у сали Скупштине Града организовали „Спортско вече 2023“. Овом приликом су проглашени најбољи спортисти у нашем граду за протеклу годину, по мишљењу чланова овог Удружења, а представљен је и други део књиге „Спортисти говоре“.

За најбољу спортискињу проглашена је чланица Боди билдинг клуба „Борац“ Валентина Стругаревић, овогодишња светска јуниорска првакиња у дисциплини велнес.

Најуспешнији спортиста је бициклиста „Борца“ Огњен Илић који је на Медитеранским играма освојио бронзану медаљу у дисциплини појединачни хронометар и то је најбоље остварење неког српског бициклисте до сада.

Најбоља женска сениорска екипа су каратискиње Клуба контактних спортова „Борац“. Награду је примио Радојица Вуловић коме је уручено и признање за спортског радника које је ове године добио Славољуб Пипер
Бициклисти „Борца“ имају најбољи сениорски тим у нашем граду
Атлетичарка „ЧААК“ – а Анђела Обрадовић је проглашена за најбољу младу спортискињу
Координатор млађих селекција КК „Борац Моцарт“ Рашко Бојић примио је награду уместо Ђорђа В. Ћурчића, намењену најбољем младом спортисти
Иван Стругаревић, тренер најбоље чачанске спортискиње Валентине Стругаревић, је најбољи тренер
Кошаркаши ОШ „Милица Павловић“ су најбоља школска екипа, док је њиховом тренеру Срђану Раденовићу припала титула најбољи професор спорта и физичке култура
Милан Петронијевић Пеца, некадашњи играч „Железничара“, а потом и тренер овог клуба и „Борца“ добио је признање за животно дело

Чланови Удружења не пропуштају прилику да подсете и на све оне који су остварили одличне резултате током претходне године. Посебна признања припала су:

Кајак и кану клубу „Чачак“
Ауто мото клубу „Танаско Рајић“
Женском фудбалском клубу „Борац“
Двоструком јуниорском прваку Србије у картингу Виктору Савићу

Добитиници су и фудбалери Јован Милошевић, Дарко Лазовић и Филип Младеновић, одбојкаш Петар Крсмановић, одбојкашице Мина Мијатовић и Вања Савић, као и млађе селекције Кошаркашког клуба „Борац Моцарт“.

Нису заборављени ни спортисти са инвалидитетом.

Спортки клуб „Морава“
Спортско удружење слепих и слабовидих „ДИВ“
Спортско удружење глувих и наглувих „Чачак“

Добитник је и Стонотениски клуб инвалида „ЧА“.

У протеклој години значајне јубилеје обележили су:

Фудбалски савез Моравичког округа, 30 година
Стонотениски клуб „Борац“, 40 година
Фудбалски клуб „Морава“ из Мојсиња, 50 година
Фудбалски клуб „Орловац“ из Мрчајеваца, 90 година

Ово је било 33. пут да новинари бирају најуспешније чачанске спортискиње и спортисте. Подсећамо да је ову традицију покренуо „Чачански глас“. Некадашњи спортски новинар и уредник овог листа Александар Максимовић је прошле године напунио 60 година, па му је овом приликом уручена јубиларна награда, јер је током рада у овој информативној кући учествовао у избору и његово мишљење је било често пресудно коме доделити награду.

Наш лист је протекле године обележио 90 година успешног рада, па је и њему припала јубиларна награда.

У име редакције „Чачанског гласа“ признање је примио спортски новинар Владимир Дуба
У другом делу „Спортске вечери“ јавности је представљен други део књиге „Чачански спортисти говоре“

Извештај са овог догађаја објавићемо у наредном броју „Чачанског гласа“, а фотографије су начинили Душко Радишић Лејча и Владимир Дуба.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.