Društvo Grad Zabava

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ДРУГИ „ЦУГ ФЕСТ” КРАЈ МОРАВЕ

Друго издање фестивала занатског пива „Цуг фест” одржаће се од 26. до 28. августа на простору „Парка Младости” поред Мораве и градских базена. Наш саговорник је био Марко Цвијовић један од организатора фестивала.

Фото: Организација „Цуг феста“ Чачак

Последњег викенда августа, Чачани и гости нашег града имаће прилику да слободно време поред Мораве проведу уз још један јединствен догађај. У питању је „Цуг фест” – фестивал занатског пива. У оквиру фестивала своја занимљива пива понудиће домаће пиваре „Догма”, „Кабинет”, „Салто”, „Дилема”, „Инат”, „Соул сити”, „Трон”, али и чачанска пивара „Чарлтон”. Своју понуду пива представиће и локлна продвница пића „Биро”, у којој ова несвакидашња пива можете потражити и током целе године, а од недавно и њихов првенац домаће пиво „Крен”, истиче наш саговорник.

У петак и суботу, 26. и 27. августа, атмосферу ће, и ове године, употпунити музички програм. Наши суграђани моћи ће да уживају у претежно диско и фанки звуку који долази са плоча. Неки ће се присетити звукова своје младости, а видећемо да ли ће млађи посетиоци остати имуни на ритам који ће за њих „завртети”, млађим генерацијама познат Тимбе и наши Чачани ди-џеј Даркињо и Шае-туе.

Фото: Организација „Цуг феста“ Чачак

Ове године фестивал је богатији и за нове садржаје. Први пут у оквиру фестивала биће организован уметнички маркет. Своје радове представиће бројни уметници из Чачка и Србије, који се баве дизајном, сликарством, грнчаријом и другим занатима.

Цвијовић каже да ће у фестивалу учествовати и наши суграђани, Вук Ђурић Ендо и Бојан Спасојевић Цисма, чији се мурали налазе на многобројним фасадама нашег града, који захваљујући њима постаје познат као „град мурала”. Током трајања фестивала посетиоци ће моћи да посматрају ова два уметника како раде, а платна која буду осликали биће понуђена на хуманитарној аукцији или поклоњена.

Фото: Организација „Цуг феста“ Чачак

У недељу, 28. августа, посетиоци ће, у нешто споријем ритму, моћи да пробају пива која нису стигли током два главна фестивалска дана, као и да уживају у пратећим садржајима фестивала. За млађе посетиоце и оне који не конзумирају алкохол у понуди ће, током целог фестивала, бити и безалкохолни освежавајући напици, док ће се за оне који огладне побринути роштиљ „Ћуре”, поручује Марко Цвијовић.

Улаз на фестивал током сва три дана је слободан, захваљујући подршци коју су пружили град Чачак, спортски центар Младост и Туристичка организација Чачка. Подршку реализацији фестивала пружиле су и компаније „Новостеп”, „Дел Системс”, „Чипс веј”, пиваре: „Кабинет” и „Чарлтон” и продавница пића „Биро”.

Стефан Радојковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.