Društvo

Светски дан особа са инвалидитетом обележен са ученицима из Ракове

У Центар за самостални живот особа са инвалидитетом дошло је седморо ученика издвојеног одељења Основне школе „Прељина“. Заједно са домаћинима, организовали су такмичење у бацању плочица, традиционалне игре која је нама познатија као крајцерица. Победници су добили пехаре. Домаћини су најмлађим гостима поделили и новогодишње пакетиће.

– Ове године смо Дан особа са инвалидитетом обележили заједно са децом из школе у Ракови и њиховим учитељима. Било је весело и радосно, супер смо се провели – каже Драгана Максимовић, Центар за самостални живот ОСИ.

Учитељ Дејан Пејовић подсећа да би деца требало од најранијег узраста да прихватају различитости и да је сваки човек вредан пажње.

Поводом 3. децембра, Светског дана особа са инвалидитетом, у Удружењу дистрофичара за одрасле организована је здравствена контрола.

Сви заинтересовани могли су да провере ниво шећера у крви и притисак. Акција је одржана уз помоћ Завода за јавно здравље Чачак, Поливалентне патронажне службе и Друштва за борбу против шећерне болести „Diabetes Mellitus“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.