TIFANI
Privreda

„TIFFANY Production“, dobitnik nacionalne nagrade „Đorđe Vajfert“

MEĐU LIDERIMA U MODNOJ INDUSTRIJI

„Tiffany Production“, dobitnik nacionalne nagrade „Đorđe Vajfert“

Pre četiri godine, na inicijativu privrednika Grada Čačka iz oblasti modne industrije, a uz podršku Lokalne samouprave, Privredne komore, Mašinsko saobraćajne škole, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nemačke organizacije za saradnju i razvoj GIZ, smelim koracima krenulo se u realizaciju projekta dualnog obrazovanja na srednjoškolskom nivou.

Prepoznavši značaj ovog projekta, kompanija „TIFFANY Production“ je ponudila svoju potpunu podršku i na taj način postala jedan od pionira, ne samo na nivou grada, već i čitave Srbije.


                                   Kompanija „TIFFANY Production

– Dosadašnji sistem obrazovanja podrazumevao je da mladi dobijaju samo formalno znanje i tako delimično pripremljeni  počinju da rade u kompanijama, gde su realni uslovi nešto potpuno novo za njih. Modelom dualnog obrazovanja, pored formalnog, oni dobijaju i funkcionalna znanja koje će koristiti u realnim uslovima i procesu proizvodnje. Mladi se uče da budu preduzimljivi, da razvijaju racionalno i kritičko mišljenje, aktivno učestvuju u procesima i daju svoj doprinos – ističu u kompaniji „TIFFANY“.

Modna industrija je jedna od najkreativnijih i svakako jedna od najvažnijih globalnih industrija u svetu. Kao takva predstavlja veliki potencijal, posebno ukoliko se u obzir uzme i tendencija razvoja inovativnih proizvoda.

Problem koji se javlja jeste nedostatak kadrova, a kao rešenje se, naravno, prepoznalo dualno obrazovanje, kako na srednjoškolskom nivou, tako i na visokim strukovnim i akademskim studijama.

                                          Mašinsko saobraćajna škola

– U Mašinsko saobraćajnoj školi, uz podršku Lokalne samouprave i GIZ-a opremili smo kabinete i ustupili svoje inženjere kao predavače stručnih predmeta, dok smo istovremeno u firmama obezbedili neophodna sredstva za rad i mentore za učenike na praksi – kažu u firmi „Tiffany Production“.
Saradnja škole i privrednika u uspostavljanju modela dualnog obrazovanja pokazala je jako dobre rezultate. Več četiri godine kompanija „TIFFANY “ daje primer društveno odgovornog ponašanja  i propagira činjenicu da je dualno obrazvanje investicija u budućnost.
Podstaknuti uspehom provobitnog projekta i uvodjenja smera modni krojač u Mašinsko saobraćajnoj školi, dobili smo vetar u leđa, pa smo predano radili na nadogradnji čitavog sistema, te smo ove 2020/21 godine krenuli sa novim, četvorogodišnjim profilom tehničar modelar odeće. I tu nije kraj.
Zajedno sa Zavodom za unapređivanje i vaspitavanje modernizovali smo programe za uvedene profile kako bi učenici stekli znanja i veštine koje su potrebne kompanijama.Dualno obrazovanje predstavlja neophodnu vezu između sveta obrazovanja i sveta rada. To je veza koja omogućava pojedincima preduslove za uspešno integrisanje u društvo i pozicioniranje u svetu rada, a privredi pristup kadrovima.

Logičan sled svih do sada preduzetih aktivnosti je uvodjenje dualnog sistema na visokim strukovnim i akademskim studijama u oblasti modne industrije. Ove godine se startuje sa upisom prve generacije studenata na studijski program odevno inženjerstvo i dizajn na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku.


„TIFFANY Production  doo iz Čačka dobitnik nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert 2020″ za poseban doprinos podršci u obrazovanju i zapošljavanju mladih

Veliko zalaganje na pomenutim projektima nije prošlo nezapaženo od strane Privredne komore Srbije, pa je tako kompanija „TIFFANY Production“  ponosni nosilac priznanja za poseban doprinos podršci u obrazovanju i zapošljavanju mladih „Đorđe Vajfert 2020“.

Podrška aktivnostima u oblasti obrazovanja, ulaganje u projekte namenjene mladima, briga o zaposlenima su neke od vrednosti kojima je kompanija „TIFFANY“ posvećena od samog osnivanja.

– Tokom 40 godina našeg postojanja interesi su nam direktno isprepletani sa interesima ljudi sa kojima poslujemo i osećamo želju da uzvratimo zajednici iz koje smo potekli.  Kompanija „TIFFANY“ je u dualnom obrazovanju prepoznala mogućnost školovanja mladih i obezbeđivanja kvalitetnih kadrova za naše kompanije, što će svakako u budućnosti doprineti jačanju konkurentnosti i unapređenju kvaliteta proizvoda i usluga.  Ponosni smo što smo u jakoj konkurenciji  uspeli da se istaknemo svojim primerom i prostanemo nosilac ovako važnog priznanja.  Ono je samo vetar u ledja da i u budućnosti radimo još intenzivnije i predanije kako bismo opravdali epitet jednog od lidera u oblasti modne industrije – kažu u kompaniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.