Marketing Sport

Тијана Николић из Чачка је елегантна шампионка подводних дубина, а ОНИ су то препознали

Тијана Николић из Чачка је елегантна шампионка подводних дубина, а ОНИ су то препознали

ДЕВОЈКА КОЈА РОНИ КАО ПРАВА СИРЕНА

Када вам неко помене да се бави спортом, сигурни смо да прво помислите на кошарку, фудбал, одбојку, тенис… А зашто и не бисте? То су дефинитивно најпопуларнији спортови данашњице који су изнедрили неке од наших највећих шампиона.

Али, знате, постоје и они други, мање познати  који захтевају понекад и већи  рад, труд и пожртвовање. Они који вас остављају без даха и делују фасцинантно, који вас подстичу да зароните у најдубљи део себе и извучете оно НАЈБОЉЕ!

Роњење на дах.

Верујемо да је добар део вас уживао у роњењу као дете, али да је мало ко помислио да му то може бити изабрани спорт, а тек животни пут. И разумљиво је да је тако. Све до оног тренутка док не упознате Тијану Николић која ће вам са невероватним ентузијазмом испричати како је једна обична посета базену утицала да се у потпуности заљуби у подводни свет.

Тијана у TIFFANY моделу „Пролеце – лето 22“

Са 24 године Тијана је дошла на пливање на базен и ту јој је пажњу привукла група која рони на дах. Њихова пераја која су била као реп од сирене, била су довољна да оживе  дечију жељу да буде “Мала сирена”. И у року од пар минута Тијана је одушевила све присутне – имала је запањујуће добар резултат у дисциплини којом се људи баве годинама,  оборила је дотадашњи државни рекорд, а касније и освојила бронзану медаљу, ронећи 152 метра на тимском Светском првенству у Ници.

Од тада, па све до данас, Тијана иза себе има 25 националних рекорда.

Неки од њих су 151 метар без пераја, 189 метара с моноперајем и 179 метара са стерео перајима (два пераја)  и веровали или не, седам минута и 12 секунди  је издржала под водом. Фасцинирало нас је да Тијана са само једним дахом зарони на дубину од 72 метра, баш као мала сирена из оне приче са почетка. Мало ли је за девојку која је дошла из Чачка, града који све ове године нема затворени базен?

У разговору са њом смо сазнали да пут до успеха није ни мало једноставан. Све ове медаље захтевале су рад, пожртвовање и најбитније – борбу са самом собом.

Мотивацију је понекад, традиционално за наше спортисте,  проналазила у ИНАТУ.

Водила ју је жеља да се на престижним европским и светским такмичењима бори раме уз раме са такмичарима из развијенијих земаља, којима су, за разлику од ње, доступни сви услови за добар тренинг и припреме. И да, ипак, направи бољи резултат.

Предаја никада није била опција. Током ових година Тијана је имала срећу да наиђе на појединце који су препознали њен потенцијал и желели да јој помогну у борби да себе и своју земљу представи у најбољем светлу. Једна од таквих је и компанија TIFFANY.

Пре 40 година власници ове компаније из Чачка смело су закорачили у свет моде, са три машине и три радника, покренули су производњу у породичној кући. Корак по корак и четири деценије касније TIFFANY је израстао у један од најбрже растућих модних брендова у региону. Непрекидно радећи на себи, односно улажући у свој тим, пре свега младих, талентованих ентузијаста који константно надограђују TIFFANY БРЕНД, пружајући својим муштеријама оно најбоље од себе, а  онемогућавајући страним мултинационалним компанијама да преузму примат.

Проналазите сличност, зар не? И Тијанин пут је био једнако трновит, а на том трновитом путу „само ретки нађу ретке“.

Али, за њу не постоје границе. На Светском првенству у роњењу на дах, које је средином јуна одржано у Београду, оборила је сопствене, али и националне рекорде и поставила Србију у девет најбољих од 130 такмичара из тридесетак земаља.

Ми јој желимо срећу и још много освојених медаља!

А за оне који желе да сазнају више о овом занимљивом спорту, могу се пријавити у њену школу роњења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.