Grad

TODOROVIĆ: OD VLADE 330 MILIONA DINARA ZA „UDOMLJAVANJE“ NTP ČAČAK NA NEKADAŠNJU LOKACIJU FABRIKE „CER“

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog strategije saobraćajnog rešenja Grada Čačka, na koju se prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića dugo čekalo. On je istakao da se ona pre svega odnosi na bezbednost učesnika u saobraćaju, ali da su njom predviđeni i neki novi sadržaji poput biciklističke staze i javne garaže.

Todorović je naglasio da je strategijom utvrđeno da u Čačku nema crnih tačaka, ali da je poražavajuća činjenica što je starost voznog parka 17,9 godina.

Kao veoma vađnu stvar za naš grad, Todorović je naglasio da očekuje već u narednoj nedelji ili najkasnije do kraja godine i veliku investiciju Vlade republike Srbije za koju se, kako je rekao, lično založila premijerka Ana Brnabić, oko 330 miliona dinara investiranje u NTP u Čačku.

-Konačno smo došli do stalnog i trajnog rešenja. Startap centar je u fazi početnog rada i još će se više angažovati. U Naučno tehnološki park treba Vlada Republike Srbije investira oko 330 miliona dinara, čime će se na da se na nekadašnjoj lokaciji „Cer“-a konačno udomiti naš NTP – rekao je Todorović i naglasio da već u martu naredne godine ovaj projekat bude i realiziovan.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.