Grad

U BOLNICI TROJE ZA KOJE SE SUMNJA NA KORONA VIRUS

U Opštoj bolnici u Čačku leže tri pacijenta, dva sa teritorije grada Čačka i jedan sa teritorije opštine Gornji Milanovac, za koje se osnovano sumnja da imaju upalu pluća izazvanu korona virusom, saop[tio je danas radni tim Čačak.

Virusološka identifikacija je u toku i sa pacijentima se postupa u skladu sa preporukama. Stanje bolesnika, kako su preneli, za sada, nije kritično.

Ambulanta Doma zdravlja namenjena za postavljanje diferencijalne dijagnoze usled febrilnog stanja počela je radi na lokaciji Ambulante Ljubić.

U Opštoj bolnici su obezbeđeni kapaciteti za funkcionisanje u vanrednom stanju i zbrinjavanje teže obolelih od korona virusa. Lekova i drugog materijala neophodnih za zbrinjavanje bolesnika ima dovoljno.

U toku dana biće dezinfikovane sve površine zdravstvenih ustanova u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje.

Tokom jučerašnjeg dana sve inspekcijske službe radile su na sprovođenju propisanih mera, svaka u svom resoru. Najviše nedoumica je bilo vezano za kretanje građana u skladu sa novim merama Vlade, pa je u tom smislu razjašnjeno kako da se postupa i kome obraća.
Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19.

ČaGlas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.