Grad

U ČAČKU NA INFEKTIVNOM 12 PACIJENATA

Na današnjoj sednici radnog tima Čačka rečeno je da su juče tokom popodneva primljena jos dva pacijenta i trenutno se u njoj nalazi 12 pacijenata. Od 7. mart do danas kod 14 osoba je izolovano prisustvo korona virusa – kod 10 iz Čačka, dvoje iz Lučana, i po jednog iz Ivanjice i Gornjeg Milanovca. Kako je rečeno prema proceni epidemiologa više od 90 odsto pozitivnih su vezani za nulti kontakt.

Doktor Sretenović, direktor Opšte Bolnice rekao je da još uvek nisu dobijeni rezultati da li je pozitivna na korona test, ali je u opštem dobrom stanju.

Na sastanku je rečeno da je prethodnog dana u bolnicu stiglo 20 skafandera, više od 1.000 pari rukavica, kao i 1.000 maski, uz jednu količninu sredstava za dezinfekciju. Tokom dana se očekuje da u zdravstvene ustanove stigne oko 400 skafandera.

U prijemno-trijažnoj ambulanti Ljubić i u Domu zdravlja bilo je ukipno 17 pregleda pri čemu u Ljubiću 15, a u Domu zdravlja dva. Troje je upućeno u kućnu izolaciju. U Dečijem dispanzeru tokom noći su bila dva pregleda.

Policija po prvi puta konstatuje da ima malo veći broj prekršaja vezanih za poštovanje policijskog časa, pa moli građane da se uzdrže od takvih prekršaja.

Gradski štab civilne zaštite uradio je čitav niz dezinfekcija, između ostalog i u zgradi Privrednog suda. Dezinfekcioni materijal podeljen je i profesionalnim upravnicima zgrada za 60 objekata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.