Grad

U Čačku zabeležene tri nepravilnostu u okviru 110 inspekcijskih kontrola

Za proteklih sedam dana ukupno je izvršeno 158 inspekcijskih nadzora, Kod 154 kontrolisana subjekata nisu utvrđene nikave nepravilnosti. Samo u pet slučajeva su nađene neznatne nepravilnosti u vezi saprotivepidemijskim merama, saopšteno je iz Moravičkog upravnog okruga.

MNA


U pitanju je uočen nedostatak dela lične zaštitne opreme i barijera u ugostiteljskim objektima, a u jednom slučaju izrečena je i zabrana korišćenja prostorija.

Posebno zapažanje je da veliki trgovinski lanci i trgovinski objekti u svemu poštuju mere propisane za suzbijanje širenja virusa Kovid-19, navodi se u saopštenju.

Najveći broj vanrednih kotrola izvršila je Sanitarna inspekcija njih 68, pa komunalna milicija i inspekcija (41), zatim inspekcija rada i ostale inspekcije JLS (po 10), tržišna i veterinarska (po devet), inspekcija za drumski saobraćaj (šest) i turistička inspekcija (pet).


Na teritoriji grada Čačka obavljeno je 110 inspekcijskih kontrola, opštine Gornji Milanovac 22, u Ivanjici 18 i na teritoriji opštine Lučani osam.


U Čačku je zabeleženo kršenje protivepidemijskih mera u tri slučaja, u Gornjem Milanovcu i Ivanjici u po jednom. Na teritoriji opštine Lučani nisu utvrđene nepravilnosti.


Kontrolisani su gotovo svi veći ugostiteljski objekti, okupljanja na sportskim događajima, sale za iznajmljivanje za svadbe i rođendane, sahrane, tržni centri, veliki trgovinski lanci, pijace na otvorenom i zatvorenom prostoru i objekti i sredstva javnog saobraćaja.


Kako piše u saopštenju nastavljaju se vanredni inspekcijski nadzori.


Novina je, izmena Zakona o zdrvlju stanovništva, pa treba očekivati i početak pojačane kontrole fizičkih lica koja krše meru obaveznog nošenja zaštitne maske u u zatvorenom prostoru.

Ča Glas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.