Ivanjica

У ДРАЖИНОМ ДОМУ: КРАЂА СТРУЈЕ ЗА КРИПТО РУДАРЕЊЕ

У ДРАЖИНОМ ДОМУ

                                    КРАЂА СТРУЈЕ ЗА КРИПТО РУДАРЕЊЕ

     Да није било „Нушићијаде“ ко зна када би се открило да се у подруму Дражиног дома неовлашћено напајају струјом уређаји за рударење крипто валута. Истрага, која је у току, показаће колико дуго траје крађа, колико је потрошено киловата и ко је све умешан.

     Помоћник председника општине Иван Мојсиловић је изјавио да је током припрема за фестивал „Нушићијада“ постојао проблем осветљавања простора у парку око Дражиног комплекса. Пошто нису имали кључ морали су обити катанац и открили такозване ригове.

Иван Мојсиловић открио машине за рударење (фото: Ј .С.)

     -Већ дуже време смо покушавали да дођемо до кључа ових просторија које користи Равногорски покрет, јер се ту налази део наше инсталације која иде са јавног осветљења. Како нисмо могли да дођемо до кључа били смо приморани да обијемо катанац. Приликом уласка у просторију видели смо машине за рударење. Питања зашто се налазе ту и како се напајају била су разлог да одмах позовемо полицију. Температура је унутра била преко 40 степени, каблови који су провучени кроз дрвене површине су били изузетно оптерећени, тако да смо морали што пре да реагујемо како се не би запалио овај објекат од културног значаја. Истрага ће показати колико ово дуго траје и колико је киловата струје потрошено. Ми смо успели да сазнамо да је бројило нерегистровано у систему ЕПС-а, неовлашћена потрошња није регистрована и нико није био о томе обавештен. Пошто ово бројило није у нашем власништву нисмо могли да приметимо скок потрошње што би нас навело да посумњамо да се овде нешто дешава. Истрага ће показати ко је све умешан. Али, овде је реч о озбиљно припремљеном послу од обезбеђености да се ништа не примети, информација о томе да је бројило нерегистровано па се неће уочити потрошња, каже Мојсиловић.

Дражин дом (фото: Ј.С.)

     По његовим речима, на основу резултата истраге локална самоуправа ће размотрити уговор са Равногорским покретом који користи овај објекат.  

     Незванично се помиње потрошња од око 55.000 киловат сати струје и да су осумњичена три мушкарца.

                                                                                                    Ј.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.