Aktuelno Društvo

U NARODNOM MUZEJU JOŠ JEDNA RADIONICA MAKRAMEA

KREATIVNOST ČVOROVANJA
Narodni muzej u Čačku, u periodu od 19. do 27. juna, organizuje još jednu kreativnu i veoma zanimljivu radionicu. Zainteresovani Čačani će za osam dana, koliko traju časovi, moći da nauče makrame – veštinu vezivanja čvorova, kojom se prave najraznovrsnije kreacije, od nakita do umetničkih tapiserija.

O osnovama stare veštine, sve popularnije u svetu, ali i o njenim „tajnama“, učiće ih Vladimir Radulović, dizajner u penziji, koji ovom drevnom tehnikom stvara već decenijama.


Radionice će biti svakog radnog dana, u dvorištu Narodnog muzeja, ukoliko vremenski uslovi dozvole. Prvi čas je već u sredu, 19. juna, od 17 do 19 časova, a za ostale dane polaznici će se sa Radulovićem dogovoriti o terminima. Pošto se radionica završava 27. juna, planirano je da za Vidovdan bude i jedna izložba sa radovima nastalim na časovima.
Radulović je napisao i knjigu-priručnik „Makrame“ u izdanju IP „Legende“. Prošle godine po prvi put priređena je izložba njegovih radova, baš u galeriji Narodnom muzeja, koja je izazvala veliko interesovanje.
V. T.

Foto: arhiva „Čačanskog glasa“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.