Društvo

U ULCINJ PUTUJE I 19 KORISNIKA „ZRAČKA“ – LETOVANJE KRAJEM AVGUSTA

I ovog leta korisnici Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ biće besplatno na letovanju u Odmaralištu „Ovčar“ u Ulcinju. Sredstva za njihovo letovanje obezbedio je Grad Čačak. Korisnici „Zračka“, njih 19, biće u Ulcinju zajedno sa učenicima Škole „1. novembar“ u desetoj smeni, od 21. do 30. avgusta.
Prema rečima Ane Jakovljević, direktorke „Zračka“, uslovi i neophodna dokumentacija za korisnike su isti kao i prošle godine, kada su prvi put išli organizovano na letovanje u čačansko odmaralište.

„Zračci“ na prošlogodišnjem letovanju u Ulcinju

-Korisnici moraju da ispunjavaju određene zdravstvene uslove, da budu motorički sposobni da odu do plaže, koja je od odmarališta udaljena oko 700 metara. Značajan uslov je i da li su se ranije odvajali od roditelja/staratelja. Procene vrše i defektolozi „Zračka“, zajedno sa stručnim timom. Sa korisnicima će u Ulcinj ići i zaposleni u Ustanovi, a svaki od njih brine o četiri korisnika – objasnila je Jakovljević i dodala da su neki roditelji nezadovoljni, jer njihova deca ne mogu da idu u Ulcinj.

„Zračci“ na prošlogodišnjem letovanju u Ulcinju

-To su uglavnom roditelji, čija deca koriste invalidska kolica. Objašnjeno im je da Odmaralište „Ulcinj“ nema rampe – kaže Ana Jakovljević.
Ministarstvo pravde odobrilo je „Zračku“ sredstva za nabavku interaktivne table, koja će stići u Ustanovu odmah posle potpisivanja ugovora. Na jesen se očekuje i nabavka specijalizovanog vozila za korisnike „Zračka“.
V. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.