Grad Obrazovanje

УЧЕНИЦЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ У ЧАЧКУ ПОБЕДНИЦЕ РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА „S.A.V.E. АМБАСАДОРИˮ

У среду, 18. јануара, ученице Медицинске школе у Чачку – Теодора Милановић, Јелена Марић, Милица Кизић, Јелисавета Којић и Хелена Маринковић, освојиле су прво место на републичком такмичењу „S.A.V.E. амбасадориˮ, у организацији „Достигнућа младихˮ, уз подршку „Banca IntesaˮБеоград.

ФОТОГРАФИЈА: Архива Медицинске школе, Чачак

У питању је програм који има за циљ подстицање средњошколаца да препознају проблеме у својим локалним заједницама и да покушају да пронађу решење водећи рачуна о очувању животне средине.

На такмичењу су учествовали ученици из 19 средњих школа, од којих су треће место освојили гимназијалци из Ивањице, друго место гимназијалци из Горњег Милановца, док је тим који је однео победу и који ће представљати Републику Србију на европском такмичењу „S.A.V.E. ambassadorsˮ 31. јануара тим под називом „СФП Семафориˮ из Медицинске школе у Чачку.

Чланице тима у пројектном задатку бавиле су се нерешеним еколошким и друштвеним проблемом свог града за који су пронашле одговарајуће креативно и корисно решење. У рад са ученицама биле су укључене и наставнице Владислава Јевтовић и Наташа Пантовић, а подршку и савете пружала им је и менторка Јелена Драмићанин.

Поред Републике Србије, програм „S.A.V.E. амбасадориˮ спроводи се и у Италији, Босни и Херцеговини, Египту, Хрватској, Чешкој, Албанији, Словенији, Молдавији, Украјини и Мађарској. Ученице Медицинске школе из Чачка, као победнице националног такмичења, пласирале су се на међународни ниво, где ће на најлепши начин представити свој град и своју земљу бавећи се круцијалним темама за напредак друштва у целини, решавањем актуелних проблемских ситуација у земљи и свету.

                                                                                 Приредила: Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.