Društvo

USPEH TREKING TIMA PLANINARSKOG DRUŠTVA „KABLAR“, SEDAM MEDALJA SA RAJCA

Na takmičenju redovnog šestog kola Treking lige Srbije, koje je održano na Rajcu, u okviru manifestacije „Dan čistih planina“, učestvovalo je 28 članova PD „Kablar“, a čak njih sedam vratilo se sa različitih staza sa medaljama, od čega su tri zlatne!  

Na velikoj stazi, dužine 34,2 kilometra, učestvovalo je devet planinara „Kablara“, a u kategoriji veterana Zdravko Karadžić je osvojio treće mesto. Na trekingu na srednjoj stazi, dugoj 25,5 kilometara, takmičilo se i četiri naša planinara. Na toj stazi u kategoriji juniorki Anđela Dukanac osvojila je prvo mesto, „zlatan“ je bio i Zoran Ognjanović u kategoriji veterana, a Slađana Petrović je osvojila drugo mesto u kategoriji veteranki. Od 15 „Kablaraca“ na maloj stazi (16,6 kilometara) tri su osvojile medalje: Ana Bradić zlato u kategoriji juniorki, Valentina Radičević bronzu u istoj kategoriji, a bronzu je donela i Milka Bisenić u kategoriji veteranki.

Kako nam je prenela Nevena B. Trifunović, pohvale zaslužuju svi učesnici na uspešno pređenim stazama, ali i zbog izuzetnog timskog duha. Posebno se, ipak, izdvajaju seniorke Kristina Jevtović i Jelena Stojanović, koje su se na Rajcu prvi put oprobale u savladavanju velike staze, a trku su završile sa dobrim prolaznim vremenom.

– Staza je izuzetno dinamična, sve vreme se smenjuju usponi i silasci, kroz različite i živopisne prirodne ambijente, šume, zaseoke, livade… Sve tri staze su bile relativno dobro obeležene. Uz malo pažnje, nije bilo teško pratiti markaciju i putokaze koji su usmeravali trkače.  U početku sam se dvoumila da li da ostanem na srednjoj stazi ili da produžim na veliku, ali ipak, uz umeren tempo, uspela sam da pređem 34,2 km bez većih problema i za relativno dobro prolazno vreme – utisci su Jelene Stojanović.

I Kristina Jevtović je krenula „u šetnju“ srednjom stazom, ali kada je ostetila da ima snage, opredelila se za dužu varijantu.

– Osim zbog bodova koje bih donela klubu, želela sam da izazovem sebe. Pobedila sam grčeve i uspešno savladala 34,2 kilometra – rekla je Kristina.

Naredno kolo Treking lige Srbije je 19. oktobra na Grzi. To je ujedno i poslednje kolo, nakon koga će biti poznati generalni plasmani takmičara za 2019. godinu.

V. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.