G.Milanovac Region

Усвојени планови рада јавних предузећа и установа

Усвојени планови рада јавних предузећа и установа


На последњој седници Скупштине општине Горњи Милановац одборници су усвојили планове рада јавних предузећа и установа, како би већ од првих дана Нове године имали могућност да започну њихову реализацију.
Претпразнична атмосфера није утицала на рад локaлног парламента, па су и данас усвојене све тачке Дневног реда.
Усвојили смо планове предузећа и установа за 2022. годину, што је веома значајно урадити на крају године. Једна смо од ретких општинских управа која спрoводи овакву праксу, а на тај начин предузећима и установама омогућавамо да могу одмах да почну да примењују своје планове. Желим да се захвалим свим одборницима, председнику општине и вама новинарима, јер сви ми на свој начин презентујемо локалну Скупштину. Сматрам да је до сада све функционисало како треба и да ће тако бити и у наредној години – рекао је Лазар Николић, председник СО Горњи Милановац
Директори јавних предузећа и установа кажу да су овогодишње планове углавном оставрили у целости а да у следећу годину улазе са обимним и свеобухватним плановима.
Планови ЈКП-а за 2022. годину су веома амбициозни и пошто радимо више повезаних делатности, у свим областима смо планирали повећање обима производње и операција, тако да је план амбициозан, али и остварив – истакао је Иван Лазић директор ЈКП Горњи Милановац.
И у следећој години радићемо као и да сада, циљ нам је свакако да реализујемо више од 500 културних догађаја, што је реално. Поменућу само најкрупније пројекте, а то су свакако Бијенале уметности минијатуре, колонија „Мина Вукомановић Караџић“, Сабор народног стваралаштва, фестивал „Кратка форма“, „Дани Мије Алексића“ и Сабор виолиниста у Прањанима – рекао је Драган Арсић, директор Културног центра.
И Александар Марушић, директор Музеја РТК каже да је план Музеја за следећу годину веома амбициозан, али пре свега реалан и остварљив. Пред суграђанима ће се наћи две ауторске изложбе везане за стваралаштво Живорада Настасијевића и цркве брвнаре на територији општине.
-Желим да најавим и врло богату издавачку делатност, пред свега седме Обреновиће, затим књигу која говори о ризницама цркава и манастира рудничко-таковског краја, водич кроз Таково и многе друге. Јако значајно је да ћемо наставити педагошки рад кроз сарадњу са школском и ваншколском омладином, која је наша најзначајнија публика. Ноћ музеја, затим манифестација Музеји за 10, научни скуп о књижевној делатности Драгише Васића и насатавак археолошких истраживања на Руднику у најкраћем је оно што планирамо за 2022. годину – каже Марушић.
Много планова, много активности. Сразмерно смо планирали буџет и већу зараду у односу на овогодишњу. Сигуран сам да ће наши грађани бити задовољни. Најважнија инвестиција, како је најавио господин Ковачевић, председник општине, свакако ће бити изградња затвореног базена – рекао је Предраг Марковић, директор СРЦ „Бреза“
На самом крају заседања Лазар Николић, председник СО, захвалио се одборницима на квалитетном раду свима пожелео успешну 2022. годину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.