Uncategorized

УВЕК ОТВОРЕНА ВРАТА ДОБРОТЕ

ЧАЧАНСКО КОЛО СРПСКИХ СЕСТАРА ЗА „МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ“

И овог лета Коло српских сестара „Надежда Петровић” упутило је хуманитарну помоћ за штићенике крагујевачког Завода за смештај одраслих лица „Мале пчелице“. Прикупљена је велика количина потребних ствари, углавном одеће и постељине намењених овој установи, које су у Крагујевац упућене у среду, 26. јула. Бојана Јакшић, председница Кола, подсећа да је ово традиционална хуманитарна акција, коју организују скоро 15 година.

– Завод има око 900 штићеника и њима је увек потребна помоћ, првенствено у гардероби, јер су то углавном стара, болесна и немоћна лица. Захваљујући многим Чачанима сакупили смо више од тоне гардеробе, постељине, пешкира и нешто мање обуће. Припремамо контигент за јесен и зиму, такође за штићенике ове крагујевачке установе – рекла је Бојана Јакшић и захвалила свима који су узели учешћа, доносећи свакодневно помоћ у просторије Кола, које се налазе у Улици цара Лазара.

Поред помоћи „Малим пчелицама“, волонтери Кола српских сестара припремају и деле помоћ материјално угроженим породицама у Чачку и околини, али њихов рад је препознат и даље, па их зову и из других градова.

– Свакодневно нам долазе суграђани којима треба гардероба, средства за хигијену, храна… Број оних којима помажемо је велики, скоро 780 их је уписано и сваки дан списак се повећава. Наша врата су отворена и онима који могу и желе да помогну другима. А њих је, заиста, много. Зато, увек понављамо: овде улази и одавде излази доброта – каже Бојана Јакшић и истиче велику подршку волонтера који су свакодневно на услузи бројним суграђанима.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.