Društvo

ВАТРОГАСЦИ ОБРАДОВАЛИ ДЕЦУ У БОЛНИЦИ – ПОКЛОНИ СТИГЛИ СА КРОВА

Ово је, сигурно, једна од најлепших акција чачанских ватрогасаца! Донели су поклоне за Божић малишанима који су велики хришћански празник морали провести у Болници. Наравно, до њих су стигли на свој начин – са крова! Тако су, додатно, обрадовали и задивили децу. Спустили су се низ ужад и закуцали на прозоре болничких соба Дечијег одељења на петом спрату. Ову лепу божићну акцију покренули су млађи припадници Ватрогасно-спасилачког батаљона Чачак, а прихватили су је сви пуног срца.  

Боривоје Гачић, командант ВСБ Чачак, рекао је да су све колеге, заправо, допринеле, да акција буде реализована на овако леп и за децу изненађујући начин. Новац су сакупили раније и купили око 30 поклон-пакетића.

– С обзиром на то да ова деца нису код својих кућа, нису са својим породицама за овај највеселији хришћански празник, желели смо да им колико-толико улепшамо овај дан, да их учинимо мало срећнијим. Надам се да ћемо имати што више оваквих акција, да и на овај начин покажемо своју хуманост, коју испољавамо и у свакодневном обављању послова – рекао је командант Гачић и додао да су, иначе, њихов хумани гест подржали Министарство унутрашњих послова и руководство Болнице, на челу са директором др Дејаном Дабићем.

Ватрогасац-спацилац Стефан Јефтовић, по чину млађи водник, један је од оних који су ову акцију учинили лепом, за око и за срце!

– Била нам је велика част да учествујемо у оваквој акцији, да мало радости донесемо овој деци која нису могла Божић да проведу са својим породицама – рекао је Стефан.

Јована Луковић, помоћник директора Опште болнице за немедицински сектор и вршилац дужности ПР-а ове установе, поздравила је и захвалила на иницијативи ватрогасаца.

– Они су све организовали. Дошли су са овом идејом и ми смо је са одушевљењем прихватили. Уручили су поклоне нашим најмлађим пацијентима. На одељењу их је данас 12, а пошто је поклона било више, остали ће бити подељени другој деци која ће долазити данас, као и онима на другим одељењима – ОРЛ и Дечијој хирургији. Надам се да ће ово постати традиција, а то зависи од ових храбрих и вредних момака – рекла је Јована Луковић.

Малишани нису знали да ће добити поклоне. Када су им запослени у Болници рекли, били су пресрећни и сигурно ће овај Божић памтити по нечем лепом и добром. Памтиће акцију и млади ватрогасци, иако им је ово била готово рутинска вежба, много пута поновљена и кроз обуке и кроз свакодневно увежбавање. Добрим и лепим обрадовали су не само срца других, већ и своја. То се видело по насмејаним лицима и оних који су поклоне примили и оних који су их даривали.

Ватрогасно-спасилачка чета у Чачку има 43 припадника, међу којима су и две жене ватрогасци.

Фото: Општа болница Чачак и ВСБ Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.