Društvo

VELIKA AKCIJA KOLA SRPSKIH SESTARA – DA SE SVA DECA RADUJU BOŽIĆU

Kolo srpskih sestara „Nadežda Petrović“ u Čačku i ove godine organizovalo je veliku akciju „Neka se svako dete raduje Božiću“. Kao i prethodnih 14 godina, brojni donatori poklonili su garderobu, hranu, slatkiše, sredstva za higijenu, igračke i novac, a veliki značaj ima učešće najmlađih, učenika čačanskih škola. Tokom svih predstojećih praznika članice i volonterke čačanskog Kola podelili su više od 2.000 poklona. 

Bojana Jakšić, predsednica Kola srpskih sestara u Čačku, kaže da se svake godine povećava broj darodavaca, ne samo iz Čačka. Donatori su brojne firme, udruženja, privrednici. Ona ističe da je važno što poslednje dve godine akciju podržavaju i aktivisti Kancelarije za mlade.

– Spisak darodavaca je sve duži, posebno za praznike, jer se naše Kolo zaista proširilo… Pravo bogatstvo nije u stvarima, već u srcima koja nesebično pomažu drugima, koja dele i nose u sebi ljubav… Da probamo obilje naše trpeze i ove godine da zamenimo jednostavnošću i u njoj srećno dočekamo Božić i predstojeće praznike – poručuje Bojana u ime svih sestara Kola i dodaje da su praznični paketići namenjeni deci, starim i bolesnim sugrađanima, socijalno-ugroženim porodicama… Deo prikupljene pomoći biće poklonjen deci u Krušumliji, kao i prethodnih nekoliko godina.

U prikupljanju poklona učestvovali su učenici i nastavnici osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Milica Pavlović“, „Dr Dragiša Mišović“, „Stepa Stepanović“, kao i Gimnazije i Prehrambeno-ugostiteljske škole. Značajnu pomoć i ove godine Kolo ima od dugogodišnjeg donatora Igora Jerinića i njegove firme „IVB Solutions“, kao i od Udruženja Čačana u Beogradu, koji su prikupili veliki broj paketa i tokom manifestacije, koja je održana 18. decembra, na Dan Grada. I Savet MZ Ljubić kej organizovao je trodnevnu akciju prikupljanja hrane i garderobe za paketiće. U ime Kola i onih koji će poklone primiti, Bojana Jakšić zahvalila je svim donatorima.

V. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.