Društvo

ВЕСИЋ И ТОДОРОВИЋ У МРЧАЈЕВЦИМА: МОСТ МРЧАЈЕВЦИ-МРШИНЦИ ГОТОВ У ДЕЦЕМБРУ

ВЕСИЋ И ТОДОРОВИЋ У МРЧАЈЕВЦИМА: МОСТ МРЧАЈЕВЦИ-МРШИНЦИ ГОТОВ У ДЕЦЕМБРУ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић данас је заједно са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем и представницима локалне самоуправе посатио Мрчајевце, где се гради мост Мрчајевци – Мршинци, који се у јуну урушио током обилних падавина. Он је овом приликом најавио да ће изградња моста бити завршена у децембру, четири месеца пре планираног рока.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је на захтев Града Чачка обезбедило 500 милиона динара за санацију овог моста, пре него што је вода урушила мост.

-Након поплаве, радила се измена плана, како би се уместо реконструкције изградио потпуно нови мост. Министарство је додало још 220 милиона динара за ову инвестицију, тако да ће укупна вредност овог посла износити 720 милиона динара – рекао је министар Весић.

Мост ће бити носивости до 45 тона, са две коловозне траке у ширини од шест метара, пешачком стазом, која ће оградом бити одвојена од коловоза, биће осветљен и потпуно сигуран за возила и пешаке.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истакао је да ће нови мост значити свим мештанима овог краја, нарочито пољопривредницима, али и генерацијама које долазе.

-Овај мост је од виталног значаја за Чачане, али и за Краљевчане који веома често иду овим мостом ка  Слатини или Адранима, старим путем до Краљева. Важно је напоменути да ће, након изградње моста, бити поптупно уређене обалоутврде, јер је Морава у овом делу корита веома брза и плаховита -рекао је Тодоровић. Он је истакао да ће опредељена средства бити искоришћена и за неопходну реконструкцију мањег моста, који се налази на десној обали Западне Мораве у Мршинцима.

Министар Весић је, овом приликом, нагласио да се интензивно ради и на завршетку и моста у Адранима, који је такође уништен у јунском поплавама, као и да се његова изградња очекује у децембру.

Извор: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.