Društvo Zdravstvo

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА НА ОЧНОМ ОДЕЉЕЊУ

Очно одељење чачанске Опште болнице недавно је добило вредну донацију.

Фирме „Словас“ и „Цемпром“ донирале су два изузетно важна апарата који се користе у специфичној дијагностици и ласерском лечењу очних обољења.
Вредност донације је 2.000.000 динара.

Задовољство је изражено од стране запослених са Очног одељења.

Начелница очног одељења ОБЧ Др Слађана Ранитовић упутила је захвалност привредницима али и, како је изјавила, посебно руководству ОБЧ на челу са директором Прим. Др Дејаном Дабићем који је препознао потребе овог одељења и својим ангажовањме утицао да добију вредну донацију.

„Ради се о два апарата која су већ постављена у очној амбуланти. Они ће се свакодневно користити и заменили су наше старе, амортизоване и дотрајале апарате“, рекла је Др Ранитовић и навела да се у очној амбуланти ОБЧ дневно прегледа око сто пацијената из читавог Моравичког округа.

Према њеним речима, практично сваки пацијент који уђе у ову амбуланту биће прегледан на једном или на оба нова апарата.

„Ове вредне донације утицаће на побољшање квалитета и ефикасност нашег рада, а све у циљу здравијих, срећнијих и задовољнијих пацијената“, додала је Др Ранитовић.

Објаснила је да компјутеризовани ауто-кератометар, осим осталог, мери диоптрију у великом опсегу од минус 25 до плус 22 и значајан је за тачан прорачун сочива које се уграђује у око приликом операције катаракте.

Други апарат, биомикроскоп новије генерације користи се при мерењу очног притиска и карактеристичан је по томе што омогућава увећање и до 40 пута.

Приликом обиласка очне амбуланте, представници „Словаса“ и „Цемпрома“ позвали су остале привреднике да следе њихов пример и допринесу нивоу опремљености Опште болнице у Чачку.

Фото: Јелена Кнежевић

„Ове године „Цемпром“ обележава три деценије постојања и успешног рада што је био повод да као друштвено одговорна фирма и на овај начин обележимо за нас веома значајан јубилеј. Надамо се да ће опрема коју смо донирали, пре свега мислим на апарат за компјутерско утврђивање диоптрије омогућити особљу очног одељења комфорнији и квалитетнији рад, а истовремено сигурни смо да је ово најбољи начин да свим запосленима у ОБЧ захвалимо за све што свакодневно чине за наше суграђане, а посебно од почетка пандемије Ковида-19″, изјавио је представник фирме „Цемпром“ Раде Настић.

Фото: Јелена Кнежевић

„На први позив као друштвено одговорна фирма која послује већ 30 година у овом граду на позив запослених из болнице прикључили смо се акцији да помогнемо. Ово је мали знак пажње, треба помоћи суграђанима поготово ако знамо у каквој се ситуацији налазе и друштво и држава и здравство. Треба помоћи јер кад уђем у болницу, када видим како је све запуштено, човек се иако здрав разболи“, изјавио је власник и директор фирме „Словас“ Слободан Василијевић и навео да ће и у будућности учествовати у сличним акцијама.

Фото: Јелена Кнежевић

Извор: Јелена Кнежевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.