Grad

ZA ZELENU PIJACU NEOPHODNE MASKE I RUKAVICE, ZA PIJACU U LJUBIĆU NE (FOTO)

Čačanska Zelena pijaca danas je otvorila kapije za kupce i prodavce. Pravila su jasna i moraju da se poštuju. Iako smo mogli čuti mnoge sugrađane koji negoduju, na pijacu se ne može ući bez maske i rukavaca. Ta vrsta zaštitne opreme je obavezna, a na kapiji su oni koji su zaduženi da proveravaju da li je imate.


Adekvatne mere zaštite kupaca i prodavaca preduzelo je i Javno komunalno preduzeće „Komunalac“. Prema rečima direktora Petra Domanovića, ulaz kupaca na Zelenu pijacu je samo iz Sinđelićeve ulice, a izlaz ka Ulici Svetozara Markovića, kako bi se izbegli kontakti, a na ulazu u pijace su postavljene dezifekcione barijera.


Pored Zelene pijace u centru grada, jutros je počela da radi i mikro pijaca u Ljubiću. Mnogi sugrađani su već u prepodnevnim časovima negodovali, zbog, kako su naveli različitih aršina. Ali, kako objašnjava direktor „Komunalca“, za pijacu u Ljubiću nisu potrebne maske i rukavice, jer je u pitanju otvorena površina.


Tokom današnjeg dana na Zelenoj pijaci u Čačku tek po neki prodavac. Ali svi zadovoljni što su ponovo za svojim tezgama. Kažu danas je tek prvi dan, a normalizaciji i većem broju kupaca nadaju se narednih dana.


JKP “Komunalac” svojim zakupcima neće fakturisati zakupninu i pijačarinu za april.

I. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.