Društvo Grad

ЗАДОВОЉНИ САРАДЊОМ СА ЛОКАЛНОМ САМОУПРАВОМ

У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ “ПАЛИЛУЛА” ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ МИЛУНОМ ТОДОРОВИЋЕМ

У просторијама Месне заједницеПалилула”, прошле недеље, 12. новембра, одржан је радни састанак коме је присуствовао и градоначелник Чачка Милун Тодоровић са својим сарадницима.

На иницијативу грађана МЗ “Палилула”, у недељу, 12. новембра, одржан је радни састанак са градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем и његовим сарадницима, помоћником за друштвене делатности Мирославом Петковићем и директорима јавних предузећа “Градац”, “Комуналац” и “Градско зеленило” – Миланом Бојовићем, Мирјаном Ђоковић и Дејаном Ћосићем. Скупу, на коме је било више од 100 грађана, присуствовали су и Владимир Романдић, секретар Скупштине града и Владимир Ристовић, члан Градског већа задужен за безбедност, као и представници појединих јавних установа. Присутни грађани су постављали различита питања и наводили проблеме, углавном из области инфраструктуре, и од градоначелника добијали одговоре.

Према речима професора Бора Васиљевића, председника МЗ “Палилула”, подршка градоначелника и његових сарадника је велики подстрек за грађане који живе у овом делу града.

– Градоначелник и његови сарадници су нам увек излазили у сусрет, кад год смо имали неки проблем. Такође, велику подршку, посебно у решавању инфраструктурних проблема, пружају нам и директори јавно-комуналних предузећа. На састанку је констатовано да је потребно уредити поједине тротоаре, пешачке прелазе и поставити више лежећих полицајаца. Такође, грађани сматрају да је потребно да се појача контрола Саобраћајне полиције, због појединих несавесних возача који своје аутомобиле паркирају чак и на тротоарима. Закључено је да, поред паркинга и тротоара, треба уредити и игралишта за децу и прилазе зградама, адекватним мобилијаром, клупама и зеленилом. У Улици Светог Саве, због стабала која су стара неколико деценија, подигнут је део тротоара и овај проблем ће решити радници “Градског зеленила”, а проблем подземних вода у четири солитера запослени “Водовода”. Било је доста примедби на рад управника зграда и очекујемо да ће бити изабрани нови. Грађани су изразили жељу да се постави молитвеница на зеленој површини код хотела “Морава”. Град ће нам и овог пута изаћи у сусрет и обезбедити простор, а грађани ће финансирати постављање монтажног објекта. Присутни су нагласили да су задовољни сарадњом са локалном самоуправом, а градоначелник је потврдио да ће сви проблеми бити решени у најкраћем року – рекао је Боро Васиљевић, додајући да је градоначелник упознат са свим активностима ове Месне заједнице, односно, са удружењима грађана која изванредно функционишу.

Н. Р.

Фото: Кабинет градоначелника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.