Društvo Grad

„ЗАСТАНИ, ПРОЧИТАЈ И РАЗМИСЛИˮ

НАСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ

Волонтери Канцеларије за младе искористили су данашњи сунчан дан како би наставили са осликавањем инфо табли покрај Мораве и тиме на креативан начин украсили шеталиште. У питању је наставак пројекта под називом „Застани, прочитај и размислиˮ који је започет у јануару ове године, када је осликана прва инфо-табла посвећена Његовој светости патријарху српском Павлу и Његовим речима: „Није важно одакле потичеш, већ у шта израстеш. Нема човека без греха нити без доброг дела.ˮ

Фото: Канцеларија за младе Чачак

Дакле, оно што се налази на таблама не служи само за улепшавање простора, већ и да скрене пажњу пролазника и пренесе им важне животне поруке које треба да нас подсете на знамените личности, али које се тичу и начина живота, очувања природе и значаја животне средине.

Фото: Канцеларија за младе Чачак

Шетајући овим делом града и уживајући у погледу на зеленило и реку, можемо се подсетити да за собом „не оставимо ништа осим отисака стопала, да понесемо само утиске и сећања и да не убијамо ништа осим временаˮ као и то да је „уметност највећи васпитач човека и народаˮ како је давно рекла наша чувена сликарка Надежда Петровић.

Фото: Канцеларија за младе Чачак

Очекује се да ће се у наредном периоду на овом месту наћи још једна инфо табла посвећена нашем песнику Владиславу Петковићу Дису и његовим стиховима.
Овом активношћу Канцеларије за младе потврђује се да уметност нема само улогу откривања и проказивања лепоте у свету, већ и учења и васпитавања људи, јер свет може спасти само лепота.

Милица Матовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.