Ivanjica Region

ЗАВРШЕТАК МОСТА НА ДЕРОВЦУ ДО СРЕДИНЕ ОКТОБРА

     Мештани дела ивањичког насеља Шуме званог Деровац, после више од две године коришћења заобилазних путева, добиће нови мост средином наредног месеца. За његову изградњу општина је издвојила 45 милиона динара.

Претходни мост је уништен у поплавама у јуну 2020. године. Тако је око 500 мештана са друге стране реке од тада било упућено на заобилазне правце у насељу Буковица. Нерешени имовинско- правни односи су били препрека за постављање понтонског моста на предлог војске и локалне самоуправе. У израду пројекта за нови мост кренуло се пошто су мештани сакупили средства. Како је изостала помоћ републичких институција, општина је одлучила да сама обезбеди средства.

     Процењена вредност самог моста, ширине око 5 метара са две пешачке конзоле, расветом, заштитном оградом, је била око 35 милиона динара. Потребно је било и да се ураде утврде обале. Услед скока цена, међутим, изградња ће коштати више од 45 милиона динара са ПДВ-ом, тврди председник митровић и најављује завршетак радова за половину наредног месеца.

Текст и фото: Ј.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.