Aktuelno Društvo

БОГАТСТВО ОВЧАРСКО-КАБЛАРСКЕ КЛИСУРЕ

Туристичка организација Чачка представила Бележник и брошуру о заштићеном подручју

beleznikizdanjaУ галерији Народног музеја данас су представљена два издања Туристичке организације Чачка – Бележник Овчарско-кабларске клисуре и брошура „Упознајмо птице Овчарско-кабларске клисуре“. Бележник, ново седмо издање, представља извештај свих активности у 2016. години које је спровео управљач Предела изузетних одлика ОКК, односно Туристичка организација у циљу заштите и унапређења, као и промоције духовног и културног наслеђа овог заштићеног подручја.

Брошура чије је издавање помогао Град Чачак, тачније Фонд за екологију, представља први водич о птицама у чачанској клисури, која има статус Међународно значајног подручја за птице, односно IBA (Important Bird Area). У самој ОКК регистровано је 176 врста птица, а у брошури је представљена 31 врста, како је наглашено најрепрензетативнијих птица овог по флори и фауни веома богатог подручја.

Директор ТОЧ Драгомир Савић подсетио је да у духу традиције, која се негује од пре четири године, бележници посвећени радовима о природним одликама и лепотама клисуре и туристичком значају и потенцијалима излазе наизменично, сваке друге године. Личну карту новог Бележника представио је уредник Драган Ђоловић, а о брошури „Упознајмо птице Овчарско-кабларске клисуре“ говорио је Урош Пантовић, биолог ТОЧ.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.