Društvo

БОЖИЋНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА, ИГОРА ЈЕРИНИЋА И БРОЈНИХ ДАРОДАВАЦА

 

Близу хиљаду пакета хране, одеће, обуће, кућне хемије и школског прибора, од 47 дародаваца, подељено је у петак, 5. јануара, сиромашним породицама из Чачка и околине, у традиционалној хуманитарној акцији “Нека се свако дете радује Божићу”, коју већ шест година организују Коло српских сестара и Игор Јеринић са породицом, који је својевремено иницирао ову идеју, а власник је фирме IVB Solutions.

-У 270 породица које су корисници хуманитарне помоћи према списку Бојане Јакшић, председнице Кола српских сестара, имали смо 450 деце. Јако је битно да овим путем захвалимо људима великог срца који су помогли и увек помажу ову хуманитарну акцију. Један од људи који нам сваке године највише помаже јесте Никола Шпајаковић са породицом, а јако велику помоћ су нам донирали и Пекара “Понс”, ЛТД “Logistic”, “Аутогарант” из Прељине, “Милош транс”, “Абак”, који су издвојили озбиљна средства, као и велики број других физичких и правних лица. Помоћ у гардероби послало је Удружење Чачана из Београда. Желим свима срећну Нову годину и Божићне празнике, а нашим социјално угроженим суграђанима да им ова година буде много боља и да немамју потребу да долазе по помоћ. Надамо се и желимо да број корисника помоћи буде све мањи, а број људи великог срца, који желе да помогну сваке године све већи, јер без њих не бисмо могли да спроведемо ову акцију. Са Колом српских сестара годинама имамо јако добру сарадњу. Посао који они раде је огроман и веома ме радује енергије, ентузијазам и љубав председнице Кола, Бојане Јакшић, која је неуморна у својим настојањима да помогне што већем броју породица. Идеја је да се наредних година укључе и други у организацију ове хуманитарне акције – истакао је том приликом Игор Јеринић.

Акцији се ове године придружила Канцеларија за младе, у оквиру које делује Фондација “Осмех на дар”, настала првобитно као студентска организација. Код њих је био сабирни центар за ову помоћ, млади су  учествовали у паковању 380 пакета, и као волонтери помагали тог дана у њиховом дељењу.

Јасмина Милосављевић је у име младих из “Осмеха на дар”, рекла да је њихов циљ да се млади људи што више активирају и помогну онима који су слабијег материјалног стања, или им је потребна нека друга врста помоћи. То је београдска организација, а они су њени представници у Чачку.

-Ове године, кроз Фондацију “Осмех на дар” биле су укључене и две школице страних језика и то су “Мary Poppins” и “Little Big Ban”, школица спорта “Каспер”, “Клик” ФМ радио, образовни центар “Мозаик”, као и вртићи и школе на територији Града Чачка. Главни циљ наше активности је да покренемо младе, тако да су деца прикупљала и доносила помоћ и давала свој допринос према могућностима. Основци и средњошколци су и правили ове пакете. Дакле, наш циљ је и омладински активизам и жеља да се заиста свако дете радује, а породице проведу празнике на најлепши могући начин – рекла је Јасмина Милосављевић.

Удружење Чачана у Београду је након манифестације “Дани Чачка у Београду”, одржане 20. децембра у Скадарлији, прикупило више од 100 килограма разне робе (очуване половне дечје обуће одеће, играчака, школског прибора), док су новчане уплате реализоване директно на рачун хуманитарне акције. Све то је прошлог петка подељено деци и породицама слабијег материјалног стања.

Поред поделе пакета у Клубу Дома културе, чланице Кола српских сестара су посетиле и даровале и старе и болесне суграђане који нису у могућности да дођу по било какву помоћ, истакла је председница Кола српских сестара Бојана Јакшић, подсетивши да ова хуманитарна организација у нашем граду постоји већ десет година и свакодневно брине о нашим сиромашним суграђанима у овим тешким временима.

Због развијања емпатије и осећаја хуманости према онима који немају ни елементарно за живот, акцију ”Нек се свако дете радује Божићу” су подржале бројне чачанске фирме, породице и појединци. Поред наведених, дародаваци ове хуманитарне акције били су и: “Дезерт”; ДСД “Еуролине” Београд; “Радовић” д.о.о. Чачак; “Комо транс”, Трнава; Аутоцентар Маниц – АЦМ д.о.о; “Lakeautotrade”; Видан Ђуровић; “Мон Шпед”; адвокат Чукар; Мењачница “Мадона”; “Уникат вез” – Илић Никола; бутик “Љупка”; “Chipsway” – Чипсара Чачак; “Fit продукт”; Милош Петровић; “Гомбит” Земун; “Пнеуматик”; манастир Прањани; ИК “Пчелица”; Економска школа и Гимназија, Чачак; Драган Париповић са породицом; мр Гроздана Комадинић; Бранка Пумпаловић; “Харизма”; Иван Ракићевић; “Весела дружина – Бранко Ковачевић”; Удружење “Ред змаја жена Србије Свод”; породице Радуловић, Богдановић, Ковачевић…

Зорица Лешовић Станојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.