Kultura

Filmski program Doam kulture: Francuski filmski karavan

 

Filmski program

Francuski filmski karavan: UDAHNI ŽIVOT

Protagonisti ovih filmovi su adolescenti. Otkrijte kroz njihovu svakodnevnicu njihov pogled na svet, nade, vizija budućnosti, bitke koje vode da bi ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacije ni  humora… Program realizovan u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu.

 

Ponedeljak 15. januar

POLINA ŽIVI ZA PLES

Polina, danser sa vie, Francuska, 2016, 108’

Rusija, 90-tih godina. Polina je  klasična balerina, veliki talenat još od ranog detinjstva. Dok se priprema za nastup u prestižnom Baljšoj baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koja će joj promeniti joj život. Režija: Angelin Prejocaj, Valeri Miler. Uloge: Anastasija Ševcova, Veronika Žovnicka, Žilijet Binoš.

 

Utorak 16. januar

TAMARA

Francuska, 2016, 120’

Petnaestogišnja Tamara pati od kompleksa zbog svoje prekomerne težine. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Diego, najzgodniji dečko u školi… Režija: Aleksandar Kastanjeti. Uloge: Eloiz Merte, Silvi Testi, Rajan Benzeti.

 

Sreda 17. januar

VIDETI SVET

« VOIR DU PAYS » Un long métrage de Delphine et Muriel COULIN

Voir du pays, Francuska, 2016, 102’

Aurora i Marin, devojke u vojnoj službi, vraćaju se iz Avganistana. Sa svojim vojnim sektorom provešće tri dana na Kipru meђu turistima, u hotelu sa pet zvezdica, u onome što vojska naziva hiperbarična komora, kako bi „zaboravile rat“, međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja… Režija: Delfin Kulen, Miriel Kulen. Igraju: Soko, Arijana Labed.

 

Četvrtak 18. januar

POLOŽI MATURU PEVAJUĆI

Chante ton bac d’abord, Francuska, 2013, 82’, dokumentarni

Burna priča grupe prijatelja iz Bulonja na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja, a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije. Režija: David Andre. Uloge: Gael Bridu, Karolin Brimo, Nikola Durden.

 

 

Ponedeljak-četvrtak 15-18.januar 2018.

Mala sala u 20:00

Оставите одговор