Aktuelno Sport

“БОРАЦ“ СИЛНИ

 

Фото: Лејча

“Борац“: С. Гавриловић 13, Аликадић 4, Поповић 2, Р. Ђоковић 16, И. Ђоковић 23, И. Гавриловић 14, Мајсторовић 9, А. Крсмановић, Прља 5, Кочовић 5, Чарапић 8, Мариновић 3.

“Динамик ВИП ПЕЈ“: Беслаћ 6, Јанковић 12, Вуликић 11, Кутелешић 4, Степановић 2, Ђерић 6, Глишић 19, Ракићевић 2, Остојић 10, Стевановић, Слијепчевић, Савковић.

Пред скоро 2.000 својих навијача “Борац“ је демолирао “Динамик ВИП ПЕЈ“ наневши му катастрофалан пораз 102:72 (32:16; 26:15; 24:18; 20:23).

Домаћи кошаркаши инспирисани сјајним амбијентом кренули су силовито. После само 1,5 минута повели су 10:0. Као гранит чврста одбрана и изузетно брз и маштовит напад допринели су да се на први одмор оде са вишком од 16 поена. У других 10 минута ритам је за нијансу слабији, али Београђани и даље не могу да се снађу, јер су сви пролази ка кошу “Борца“ затворени, а у одбрани не знају одакле прети већа опасност, пошто су сви у домаћем тиму расположени за игру. Чињеница да је за полувреме постигнуто 58 поена говори сама по себи како је функционисао напад. За два поена успешност је била 80 одсто, док је у шуту за три она износила скоро 53 одсто. Заиста фасцинантно. У наставку иста слика. Нема опуштања. Разиграо се Илија Ђоковић. Постигао је пет узастопних тројки, а током читавог меча остварио је 12 асистенција. Завршницу сусрета обележио је улазак капитена Марка Мариновића, који се после дуже паузе, због повреде, вратио у тим.

Мариновић и тренер Арсић су после сусрета захвалили публици и нагласили да је ова пауза дошла у правом тренутку, да се екипа освежи и одраде квалитетнији тренинзи, како би се у што бољој форми дочекали одлучујући мечеви у регионалном такмичењу.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.