Obrazovanje

Велики успех студената ФТН на Менаџеријади

Image may contain: 14 people, people smiling, people sitting, people standing and indoor

На недавно одржаној Економијади и Менаџеријади у Бугарској, студенти Факултета техничких наука освојили су прво место у најтежој дисциплини – Квизу знања. Наши студенти показали су и одлично знање на такмичењу из енглеског језика где су освојили треће место, као и у дебати, где су такође освојили треће место. Ништа мање успешни нису били и у спорту, где су освојили два трећа места у мушкој и женској одбојци.
О значају резултата најбоље говори податак да су на овом такмичењу студената учествовала 22 економска и техничка факултета из свих бивших југословенских република. Ово је до сада највећи успех студената ФТН на који су посебно поносни професори и руководство, јер је доказ да је ова наша високообразовна установа у рангу са нашим најпрестижнијим факултетима.
-Ми смо 2012. године последњи пут учествовали на Економијади и Менаџеријади када смо освојили друго место, исто у дисциплини Квиз знања. Овога пута смо отишли и корак даље. Студенти су са студијског програма Инжењерски менаџмент и спремали су се два месеца. Заиста имамо разлога да будемо поносни на наше студенте. Оно што је још јако важно, имали смо прилику да видимо како се понашају други студенти, каква је конкуренција и можемо заиста да будемо поносни нашим студентима, на прави начин су представљали себе, свој факултет, Чачак и Србију, рекла је др Неда Николић, доцент.

Image may contain: 4 people, people smiling, people sitting, table and indoor
На Економијади и Менаџеријади у Бугарској учествовало је укупно 66 студената ФТН-а. У Квизу знања такмичиле су се Ивана Гудурић, Бојана Бабић и Марија Ковачевић.
-Конкуренција је била јака јер су учествовали економски и технички факултети из свих бивших југословенских република. Спремали смо се око два месеца и то је донело резултате. Питања су била из области економије, менаџмента, стратегијског менаџмента. Однели смо превагу чак и у односу на факултете којима је то уска струка рада, захваљујући пре свега нашим професорима. Рекла бих да смо осим такмичења, уживали у прелепом Сунчаном брегу у Бугарској, а стекли смо и нове пријатеље, рекла нам је Ивана Гудурић, студенткиња друге године ФТН-а на Студијском програму Инжењерски менаџмент.
-Квиз знања је најтежа дисциплина на овом такмичењу. У свему смо имали велику подршку декана, професора Неде Николић, Јасмине Весић Васовић и асистента Сање Пузовић. Овај успех на мене лично биће подстрек да се бавим овим послом, каже Бојана Бабић.
– Први пут сам била на Економијади и Менаџеријади и саветујем да свако бар једном оде, јер је то нешто што ћемо памтити цео живот, стекли смо нова познанства и пријатељства. Такмичење није било једноставно, имали смо доста материјала да научимо, што је захтевало велики рад и труд. Све се то исплатило, рекла је Марија Ковачевић.
На своје студенте поносна је и професорка енглеског језика Весна Ковачевић који су освојили треће место на такмичењу из енглеског језика, а наши студенти добили су и похвалу за најбољу презентацију.

Image may contain: 3 people, people smiling, people sitting, table and indoor

– Тражило се знање граматике, вокабулара, разумевања прочитаног текста. Они тимови који су прошли први круг даље су имали обавезу да прикажу презентацију. О значају енглеског језика не треба говорити, и ми на ФТН сваке године повећавамо број часова у семестрима, поготово на смеровима манаџмент и ИТ, али студенти менаџмента су међу најбољима када је у питању знање енглеског језика, наводи професорка Ковачевић.
Декан ФТН, професор Небојша Митровић каже да је поносан на своје колеге професоре и студенте који су на прави начин представили ову високобразовну установу, уз обећање да ће факултет наћи начин да их и адекватно награди. Како је декан рекао, то је резултат вишегодишњег континуираног рада и улагања у кадрове и рада на унапређивању квалитета наставе, пре свега опремањем лабораторија и реконструкцијом зграде факултета.
-Да би били успешни на свим пољима, ми смо створили једну нову крилатицу коју користимо у нашем раду: паметније, брже, боље, јаче. Ми смо у обавези да нашим студентима пружимо све сегменте из ова четири поља: да их научимо да буду паметни, да брзо раде, да буду јаки и да сутра када стекну диплому на тржишту, покажу све компетенције које смо им показали. Да би знали где се налазите на ова четири сегмента морате се упоредити са себи равнима. У том смислу ФТН подржава све студентске активности у погледу такмичења. Резултати су изузетно добри и поносни смо на њих, и то је резултат једног вредног и посвећеног рада са студентима, поручио је декан Митровић.
Ових дана друга екипа студената са ФТН-а отпутовала је на Електријаду која се одржава у Црној Гори, где се очекује да наши студенти такође остваре запажене резултате.
-Показали смо да имамо сјајне студенте на факлултету у које вреди улагати. То је једна од бројних активности које подржава Студентски парламент. Имали смо бројне хуманитарне акције, учествовали смо на првом Студентском националном купу где смо освојили прво место у генералном пласману, подсетила је Сандра Миљаковић, председница Студентског парламента ФТН.

Image may contain: 3 people, people smiling, people sitting, drink and indoor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.