Aktuelno Foto-galerija

Видимо се догодине

Млађи основци данас се враћају у Чачак са десетодневног летовања. Претходне дане у Улцињу обележили су дружења, нова пријатељства, прави такмичарски дух…

– Овде сам пети пут, мислим да ћу доћи и шести – убеђена је дугогодишња гошћа.

– Храна је врх! Дивно је у одмаралишту, стекли смо нове другаре и симпатије. Брзо је протекло ових десет дана. Све нам се свиђа – одушевљена су и остала деца. Углавном су у глас одговарала: „Било нам је лепо“!

6

Рекреатори Срђан Раденовић и Александар Тутуновић успели су у сваком тренутку да их забаве и да им задрже пажњу. Организовали су им школе пливања, журке на плажи, турнире у кошарци, фудбалу, одбојци, између две ватре, непревазиђену игру за све генерације…

– Настојали смо да им омогућимо што више занимљивих садржаја. Услови за децу су одлични и сваки дан је посвећен културним, спортским и забавним садржајима. Ја сам четврти пут у Улцињу и надам се да ћу долазити и наредних година – каже Срђан.

– Научили смо нове покрете, да плешемо, али да и да се забављамо и будемо прави другари. На плажи смо одиграли и међународни турнир са децом из Чешке. Једва чекамо нова дружења – одговара у позитивном духу и Александар.

Десетодневно летовање брзо је протекло и учитељима и васпитачима. Хтели су да деци пруже другачији одмор, свакодневне сусрете са новим људима, наравно и забаву.

5

– Одмаралиште у Улцињу је изузетан бисер. Простор је прилагођен деци и њиховим потребама. Надам се да ћемо још дуго уживати у свим овим морским благодетима, овакво нешто мора да постоји. Једино преостастаје да се још мало побољшају услови, пожељно је да се замени столарија, прошле године су реновирана купатила и сваки уложени динар је вредео. Градска управа не би требало да жали новац , морамо борав деце у Улцињу да учинимо још лепшим – сматра Александра Стругар, учитељица у ОШ „Свети Сава“.

– Научили смо да пливамо, да се дужимо, смејемо. Сви смо били здрави, прошли смо без прехлада, екцема и осталих здравствених проблема која су могла да нас прате на летовању. Ко једном дође овде, пожели да се опет врати – утисци су учитељице Светлане Ђорђевић и њених ученика ОШ „Божо Томић“ из Пријевора.

Похвалила су се деца и спортским успесима, креацијама на песку и маскенбалу, талентима које су показали. Памтиће једно време и то, другове са којима су делили собе, неизоставне „бисере“, прославе рођендана…

До краја августа у Улцињу ће боравити осмаци, вуковци и ученици Школе за основно и средње образовање „1. новембар“. И у претходним сменама су летовала деца са посебним потребама у пратњи родитеља или персоналних асистената.

– Још једна група одлази из Улциња. Драго нам је да су деца била здрава и сви желимо да се видимо и наредне године. Сваке године у нашем одмаралишту летују и деца из Школе „1. новембар“. За њих је летовање потпуно бесплатно, а до краја сезоне очекујемо групу од петнаестак деце са посебним потребама – каже Вера Јовановић, директор Предшколске установе „Радост“.

1

– Ово је већ уходан систем. Добри утисци деце и учитеља су резулата тимског рада. Сваки део је савршено функционисао да би деца била безбедна и здрава. Чачани имају најбоље одмаралиште на црногорском приморју. Морамо да будемо свесни тога. Важно је да очувамо и унапредимо овај објекат – напомиње Ђуро Церанић, координатор шесте смена. Већина учитеља оценила је да је одмаралиште „Овчар“ идеално за рекреативну наставу. Ипак, наше законодавство такву врсту активности омогућава само у Србији. Зато, предлаже Ђуро Церанић, осим летњег одмора за најмлађе, чачанско одмаралиште је погодно и за спорске клубове, секције, разне пројекте…

У једном од најлепших градова црногорске ривијери сусрећемо и различите културе и традицију. Као и сваки пут, потврдило се да осмех говори све светске језике.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.