Aktuelno Foto-galerija

Vučić u Čačku posetio fabrike čipsa i tekstila

Pomoć države za preduzeća „Chips way“ i „Weltex“ danas je u Čačku potvdio predsednik Vlade i kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Srbije Aleksandar Vučić. Ministar privrede Goran Knežević i vlasnik „Čipsare“ Tomislav Bajević potpisali su ugovor o dodeli sredstava za otvaranje dve proizvodne linije. Čačansko preduzeće za proizvodnju čipsa i ostalih slanih grickalica dobiće 590 hiljada evra. Naredne dve godine biće zaposleno 100 novih radnika, a vlasnik će u razvoj fabrike uložiti 4.100.000 evra.

– Do 1. aprila ćemo primiti 45 ljudi. Nadam se da će mesec dana kasnije premijer doći u Čačak da zvanično otvorimo novu liniju za proizvodnju kokica i pakovanje gotovih proizvoda – rekao je vlasnik preduzeća „Chips way“.

Država će za „Čipsaru“ izdvojiti 5.900 evra po zaposlenom.

– To je znatno veća suma od našeg proseka. Posao će sada dobiti 45, a kasnije 55 radnika. Država ima novac i želimo da podstičemo dobre poslove. Važno je da imamo projekte i vredne ljude. Razgovarao sam i sa ovim divnim ženama koje rade u „Čipsari“, srećne su i nasmejane, ne žale se što rade subotom.

Država je i 2013. pomogla otvaranje ovog preduzeća, sada možemo više. Ovde se proizvodi legendarni čačanski čips i izvozi u zemlje regiona. Preduzeće dobro sarađuje i sa kooperantima koji zarade tri hiljade evra po hektaru – izjavio je Vučić.

Prema Vučićevim rečima, naredne sedmice na sednici Vlade biće odlučeno o dodeli sredstava za tekstilno preduzeće „Welteks“.

– Dobiće oko 540 hiljada evra i to je ništa! Ivan i Snežana Savić su napravili čudo. Njihovo preduzeće izgleda mnogo bolje od inostranih koje smo ovde otvarali, a isto se bave proizvodnjom tekstila. Ponosan sam na njih. Ivan je uspeo da dovede Snežanu iz inostranstva. Zadovoljan sam i zbog osmeha ovih vrednih žena koje rade u ovom preduzeću – naveo je Vučić.

Kako su najavili Snežana i Ivan Savić, novac dobijen od države iskoristiće za nabavku nove opreme. Za sada „Weltex“ zapošljava 190 radnika u Čačku, Gornjem Milanovcu, Beogradu i Sonti, pored Apatina. Narodnu nošnju sa savremenim motivima izvoze u Nemačku i Austriju. Vlasnici planiraju da za dve godine dostignu brojku od 450 zaposlenih.

Posle posete čačanskim privatnim preduzećima, Aleksandra Vučić je održao predizborni miting u hali Košarkaškog kluba Borac. Do pred sam kraj mitinga, novinarima iz desetak informativnih kuća bio je onemogućen ulaz.

Ostavite odgovor