Aktuelno Foto-galerija

Вучић у Чачку посетио фабрике чипса и текстила

Помоћ државе за предузећа „Chips way“ и „Weltex“ данас је у Чачку потвдио председник Владе и кандидат Српске напредне странке за председника Србије Александар Вучић. Министар привреде Горан Кнежевић и власник „Чипсаре“ Томислав Бајевић потписали су уговор о додели средстава за отварање две производне линије. Чачанско предузеће за производњу чипса и осталих сланих грицкалица добиће 590 хиљада евра. Наредне две године биће запослено 100 нових радника, а власник ће у развој фабрике уложити 4.100.000 евра.

– До 1. априла ћемо примити 45 људи. Надам се да ће месец дана касније премијер доћи у Чачак да званично отворимо нову линију за производњу кокица и паковање готових производа – рекао је власник предузећа „Chips way“.

Држава ће за „Чипсару“ издвојити 5.900 евра по запосленом.

– То је знатно већа сума од нашег просека. Посао ће сада добити 45, а касније 55 радника. Држава има новац и желимо да подстичемо добре послове. Важно је да имамо пројекте и вредне људе. Разговарао сам и са овим дивним женама које раде у „Чипсари“, срећне су и насмејане, не жале се што раде суботом.

Држава је и 2013. помогла отварање овог предузећа, сада можемо више. Овде се производи легендарни чачански чипс и извози у земље региона. Предузеће добро сарађује и са кооперантима који зараде три хиљаде евра по хектару – изјавио је Вучић.

Према Вучићевим речима, наредне седмице на седници Владе биће одлучено о додели средстава за текстилно предузеће „Welteks“.

– Добиће око 540 хиљада евра и то је ништа! Иван и Снежана Савић су направили чудо. Њихово предузеће изгледа много боље од иностраних које смо овде отварали, а исто се баве производњом текстила. Поносан сам на њих. Иван је успео да доведе Снежану из иностранства. Задовољан сам и због осмеха ових вредних жена које раде у овом предузећу – навео је Вучић.

Како су најавили Снежана и Иван Савић, новац добијен од државе искористиће за набавку нове опреме. За сада „Weltex“ запошљава 190 радника у Чачку, Горњем Милановцу, Београду и Сонти, поред Апатина. Народну ношњу са савременим мотивима извозе у Немачку и Аустрију. Власници планирају да за две године достигну бројку од 450 запослених.

После посете чачанским приватним предузећима, Александра Вучић је одржао предизборни митинг у хали Кошаркашког клуба Борац. До пред сам крај митинга, новинарима из десетак информативних кућа био је онемогућен улаз.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.