Grad

ГРЕЈНА СЕЗОНА ЗВАНИЧНО СЕ ЗАВРШАВА 15. АПРИЛА

СЛЕДИ РЕМОНТ КОТЛОВА И ОСТАЛИХ ПОСТРОЈЕЊА

 

Rezultat slika za radijatoriИако ће грејна сезона званично бити завршена 15. априла, уколико температуре буду ниже од 12 степени, она ће бити продужена до 1. маја, односно постројења и опрема ће бити погонски спремни за грејање, каже Миљан Штрбац, директор сектора техничких послова ЈКП за грејање “Чачак”. Судећи по временској прогнози, следеће седмице се очекују хладнији дани, па ће и станови који се греју на даљински систем бити топли.

Производња и дистрибуција топлотне енергије у овој сезони протекла је у стабилном режиму. Уколико је и било мањих проблема у топлотним изворима и на дистрибутивној мрежи, санирани су у најкраћем року и корисници нису осетили смањен квалитет испоруке топлотне енергије, као ни дуже прекиде у току дана, када су биле интервенције. Последњих дана, због лепог времена, станови се греју углавном само у јутарњим сатима, или се праве прекиди у току дана, а на тај начин биће смањена и потрошња топлотне енергије, што ће утицати и да рачуни корисника буду мањи.

После завршетка грејне сезоне, предстоји ремонт котлова и других постројења. Према речима техничког директора, почетком маја ће уследити сервисирање и баждарење примарних мерача топлотне енергије који се налазе у топлотним подстаницама.

– По завршетку грејне сезоне следи сервис, чишћење котларница и котлова, санирање топловода, ремонт подстаница, где смо потписали уговоре са станарима. У летњем периоду планирамо замену дотрајалог топловода на “Винари”, у Улици Мила Ивковића, санацију старог топловода у Радише Поштића и санацију дела топловода у вртићу на Љубићком кеју. Инвестиционо одржавање смо углавном урадили у току грејне сезоне. Због реконструкције Улице 10 мењаћемо трасу топловода за две зграде, прикључене на у котларницу “Просвета” – најављује Миљан Штрбац.

Потрошња горива у овој грејној сезони, поред осталог, указује и на повећану енергетску ефикасност топлотне опреме енергетског субјекта, потпуну примену тарифног система и квалитет рада запослених у овом предузећу.

Н. Р.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.