Aktuelno Grad

ПЛАНОВИ РЕАЛНИ, НЕДОСТАЈУ КАДРОВИ И ОПРЕМА

ВЕЋНИЦИ УТВРДИЛИ ПРОГРАМЕ ПОСЛОВАЊА ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВА КУЛТУРЕ

ПЛАНОВИ РЕАЛНИ, НЕДОСТАЈУ КАДРОВИ И ОПРЕМА

На данашњој 18. седници Градског већа, већници су, поред осталог, утврдили предлог акционог плана запошљавања Града Чачка за 2017. годину. Градоначелник Милун Тодоровић изјавио је да је ове године буџетом опредељено 50 милиона динара за запошљавање, ново запошљавање, стручну праксу и јавне радове. Он је напоменуо да је 38 милиона динара опредељено из буџета града, док је 12 милиона 02обезбедила Влада Републике Србије, односно Национална служба за запошљавање.

01– Оно што је новина у овој години је да смо кроз јавне радове определили средства за попис комплетне имовине на територији града Чачка. За тај посао биће ангажовано око 50 лица, на период од четири месеца – најавио је градоначелник Тодоровић.

Градоначелник је похвалио програме пославања јавних предузећа и установа културе у 2017. години, збирно их оценивши као добре, а као највећи проблем је истакао недостатак квалитетних кадрова и веома застарелу и истрошену опрему и механизацију.

– Сматрам да су планови реални. Градско руководство је са директорима јавних предузећа планирало да инвестирамо у опрему и да се више посветимо пројектима, како мађународним, тако и домаћим. Радује ме да су многи директори и управе јавних предузећа определили средства за квалитетне пројекте. Похвалио бих и установе културе које су аплицирале за бројне пројекте. Планови ових установа су такође веома квалитетно урађени, са добрим садржајима. Треба да радимо сви заједно за добробит наших суграђана – нагласио је градоначелник Тодоровић.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.