Obrazovanje

ДАН СТУДЕНАТА ОБЕЛЕЖЕН И У ЧАЧКУ

Студенти Високе школе техничких струковних студија прославили су, 4. априла, свој Дан другачије него до сада. Нису само причали о проблемима који их стално муче, преобимном градиву, хроничној беспарици, условима у којима живе и раде. Овога пута решили су да покажу шта све могу, да забаве своје професоре и госте. На платоу испред Високе школе и Факултета техничких наука приредили су концерт. Свирали су садашњи и бивши студент обе техничке високообразовне чачанске установе.

– Први пут смо за Дан студената организовали овакву манифестацију, свечану и хуманитарну. Прикупљамо и новац за лечење наше колегинице Зоране Стојић, која је недавно повређена у саобраћајној несрећи и тренутно је на лечењу у Црној Гори. За организацију концерта, подржале су нас колеге са Факултета техничких наука – напоменуо је Илија Јечменица, Удружење студената Високе школе.

– Наши студент данас славе, показују своје таленте и на неки начин се боре за своја права. Осим даровитости, показују хуманист и солидарност. Они су увек спремни за сваку сарадњу и да покажу колико су креативни – похвалила је своје студент Ивана Крсмановић, професор Високе школе.

У свечаном делу програма наступили су Илија Стефановић са Old man brothers band – om, Марко Дубачкић, Зоран Перић, Младен Николић и Кристина Грујић.

МИЛЕНА НАЈБОЉИ СТУДЕНТ

Поводом 4. априла, Дана студената, министер просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић примио је, у Народној скупштини Србије, представнике високих струковних школа. Поделио је и награде најбољим студентима. Престижно признање припало је и Милени Станкић, студенткињи Високе школе техничких струковних студија у Чачку.

– Милена је студент друге године електро смера. Њена просечна оцена на студијама је 9,80. Милена је из Младеновца, завршила је Средњу техничку школу ”Никола Тесла”. Као средњошколац, сваког дана је путовала из Младеновца у Београд… Настојимо да увек помогнемо таквим студентима, да код нас заврше студије и надамо се да ће и они једног дана постати професори – речи су професора др Драгана Брајовића, директора Високе школе техничких струковних студија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.