Uncategorized

ДВЕ НАГРАДЕ ЗА ПЧЕЛИЧИНЕ ИЛУСТРАТОРЕ НА BOOKILL FESTU

Међународни фестивал илустрације књиге BookILL Fest, , најпрестижнија манифестација овог типа у Србији која окупља илустраторе из целог света, ове године је одржана седми пут и привукла је пажњу илустратора из чак 26 земаља, који су укупно послали 1500 илустрација. У таквој конкуренцији Пчеличини илустратори Алекса Гајић и Коста Миловановић су се издвојили и од стране жирија су награђени. За илустрације књиге „Климент и Наум – кроз ватру до ћирилице”, аутора Слободана Станишића, Алекса Гајић је награђен у категорији Најбоље илустрације прозне књиге, а Коста Миловановић је за илустрације у књизи „Мрњавчевићи” Душана Поп Ђурђева од стране жирија добио специјално признање за свој рад. Поред Алексе Гајића, награде за најбоље илустрације у категорији песничке књиге и књиге за децу добили су илустратори из Русије и Шпаније.

Ове године жири BookILL Festа је радио у саставу Слободан Ивков (председник), мр Сибила Петењи Арбутина и Сенка Влаховић.

Поред награђених, сви остали илустратори Пчелице нашли су се у ужем избору, а тиме ће њихови радови бити представљени на изложби коју BookILL Fest овим поводом организује. Међу њима су Младен Анђелковић, Тихомир Челановић, Алекса Јовановић, Игор Крстић, Јован Укропина и Мијат Мијатовић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.