Aktuelno

Деца нису страдала у саобраћају

Број саобраћајних незгода у јануару, фебруару и марту 2017. је за 20 одсто већи у Моравичком округу него прошле године, али је мање настрадалих. Забрињава повећање пожара, нарочито на отвореном. У Ивањици, Лучанима и Чачку четири лица су настрадала првом тромесечју 2017. Због паљења ватре на отвореном, повређено је деветоро људи – речено је на данашњој седници Савета Моравичког управног округа. Представници овдашње Полицијске управе изнели су још један забрињавајући податак, све је више породичног насиља.

DSCN4584

 

– У јануару, фебруару и марту ове године у округу је евидентирано 63,3 одсто више случајева породичног насиља, него прва три месеца 2016. Благо је повећан број кривичних дела, мање је разбојништва и малолетних извршилаца кривичних дела – навео је Драшко Даријевић, ПУ Чачак.

 

Из извештаја саобраћајне полиције охрабрује податак да првих три месеца деца нису страдала у саобраћају.

DSCN4585

– Догодило се 149 саобраћајних незгода, односно 20 одсто више него 2016, али је смањен број настрадалих. Живот су изгубила четири лица. Ниједно дете није погинуло, нити теже повређено и нису се догађале незгоде у зонама школа. Евидентирано је 6.200 саобраћајних незгода, 20 одсто мање у односу на 2016. Није било проблема у одвијању саобраћаја и тешких незгода – рекао је Радосав Бошковић, начелник саобраћајне полиције ПУ Чачак.

 

Пошто је све више пожара, чланови Савета сагласни су да би да би њихов број могао да буде смањен, уколико би и казне за паљење на отвореном биле драстичније.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.