Aktuelno

Deca nisu stradala u saobraćaju

Broj saobraćajnih nezgoda u januaru, februaru i martu 2017. je za 20 odsto veći u Moravičkom okrugu nego prošle godine, ali je manje nastradalih. Zabrinjava povećanje požara, naročito na otvorenom. U Ivanjici, Lučanima i Čačku četiri lica su nastradala prvom tromesečju 2017. Zbog paljenja vatre na otvorenom, povređeno je devetoro ljudi – rečeno je na današnjoj sednici Saveta Moravičkog upravnog okruga. Predstavnici ovdašnje Policijske uprave izneli su još jedan zabrinjavajući podatak, sve je više porodičnog nasilja.

DSCN4584

 

– U januaru, februaru i martu ove godine u okrugu je evidentirano 63,3 odsto više slučajeva porodičnog nasilja, nego prva tri meseca 2016. Blago je povećan broj krivičnih dela, manje je razbojništva i maloletnih izvršilaca krivičnih dela – naveo je Draško Darijević, PU Čačak.

 

Iz izveštaja saobraćajne policije ohrabruje podatak da prvih tri meseca deca nisu stradala u saobraćaju.

DSCN4585

– Dogodilo se 149 saobraćajnih nezgoda, odnosno 20 odsto više nego 2016, ali je smanjen broj nastradalih. Život su izgubila četiri lica. Nijedno dete nije poginulo, niti teže povređeno i nisu se događale nezgode u zonama škola. Evidentirano je 6.200 saobraćajnih nezgoda, 20 odsto manje u odnosu na 2016. Nije bilo problema u odvijanju saobraćaja i teških nezgoda – rekao je Radosav Bošković, načelnik saobraćajne policije PU Čačak.

 

Pošto je sve više požara, članovi Saveta saglasni su da bi da bi njihov broj mogao da bude smanjen, ukoliko bi i kazne za paljenje na otvorenom bile drastičnije.

 

Ostavite odgovor