Aktuelno Društvo

ДОНАЦИЈА ПРИНЦЕЗЕ КАТАРИНЕ ЧАЧАНСКОЈ БОЛНИЦИ

Општа болница Чачак добила је донацију вредну око 100.000 евра, која се састоји од електричних медицинских кревета и потрошног медицинског материјала, а обезбедила ју је Фонадација Принцезе Катрарине Карађорђевић, која је данас и посетила Чачак. Директор Опште болнице доктор Раде Милошевић рекао је да ће добијена опрема бити распоређена на одељења где је најпотребнија. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић изразио је наду да ће се сарадња са принцезином Фондацијом наставити, али и интензивирати контакти са дијаспором.

– Чачак је Србија. Људи мисле да је само Београд Србија, није. Ми треба да радимо заједно да наши лекари, сестре имају оно основно за помоћ пацијентима. Желела бих да поново дођем овде – рекла је принцеза Катарина Карођерђевић.
Директор чачанске Болнице доктор Раде Милошевић рекао је да је ова донација знак добре воље, хуманости, посвећености принцезе Катарине српском народу и пацијентима ове здравствене установе, као и да је она реализација договора са принцезином Фондацијом од прошле године.
– Још увек нисмо одлучили на која одељења ће кревети бити распоређени, али имајући у виду количину која је донирана, вероватно ће цела установа бити „покривена“. Пре свега ћемо их распоредити тамо где је најнеопходније, а то Интензивна нега, Ортопедиоја, Хирургија, Коронарне јединице – рекао је др Милошевић.
Посети принцезе Катарине Карађорђевић, присуствовао је и градоначелник Чачка Милун Тодоровић, који је изразио наду да ће се ова сарадња наставити, а посебно остварити бољи контакти са дијаспором. Он је захвалио и Удружењу пословних жена Чачак „Надежда Петровић“, на чију иницијативу је и започела сартадња са Фондацијом принцезе Катарине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.