Aktuelno Društvo

„ЗРАЧАК“ СЕ НЕ СМЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАТИ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ УДРУЖЕЊА ЗА ПОМОЋ МНРО

„ЗРАЧАК“ СЕ НЕ СМЕ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАТИ

Поводом дешавања око избора новог директора Установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју „Зрачак“, Удужење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Чачак (МНРО), на седници Управног одбора, одржаној 13. фебруара у Чачку,  усвојило је саопштење. Како наводе, на овај начин желе да изразе своје разочарење и забринутост због целокупне ситуације која траје већ неколико недеља.

„Као прво, позивамо све медије на локалном и републичком нивоу да о овом случају извештавају јавност на објективан и непристрасан начин. Текстови који су се појавили на порталима и друштвеним мрежама су имали крајње узнемирујући и запаљиви карактер. Свесни смо да не можемо утицати на било чију уређивачку политику, али сматрамо да се границе доброг укуса једноставно морају поштовати, поготову у ситуацији када се извештава о системима који се баве подршком особама са инвалидитетом.

Такође, позивамо све политичке партије на локалу да особе рођене са тешкоћама у развоју не узимају у своје дневне политичке теме и свакодневна међусобна препуцавања. Овом приликом их подсећамо да сваки покушај стицања јефтиних политичких поена, уз коришћења тема која се баве развојем сервиса пружања услуга особама са инвалидитетом, представљају ништа друго до вид злоупотребе истих.

На крају позивамо и апелујемо на Градску управу Града Чачка да одлуку о новом директору Установе „Зрачак“ донесе у ефикасном и законски предвиђеном року и поступку и да на тај начин стави тачку на целокупну ситуацију. Овом приликом наглашавамо да не фаворизујемо и не истичемо ниједно име и презиме, нити једног кандидата. Тражимо само да систем рада и управљања самом Установом, буде у потпуности у складу са њеном визијом, мисијом и циљевима постојања.

Сматрамо да Установа “Зрачак“ представља темељну системску вредност за развој сервиса социјалне заштите у Граду Чачку, те као таква не сме ни на који начин бити доведена у питање“.

Радојица Струњаш, секретар Удружења

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.