Politika

“ИЗБОРИМО СЕ СА ПЛАСТИКОМ”

 

ГРАДСКИ ОДБОР СПС ОРГАНИЗОВАО ТРИБИНУ НА СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Светски дан заштите животне средине, 5. јун, чачански социјалисти су ове године посветили борби против пластике. Наиме, они су јуче у својим просторијама организовали интерактивну трибину са темом “Изборимо се са пластиком”, на којој су о овом веома актуелном проблему, поред представника градског руководства СПС, говорили и стручњаци, гости из Београда. Присутни су могли да им поставе питања, али и да дају своје сугестије и предлоге. Да подсетимо, у јутарњим сатима активисти странке су на штанду испред партијских просторија поделили суграђанима око 1.000 натрон кеса са натписом “Смањимо пластични отпад”.

Немања Трнавац, председник ГрО СПС Чачак, истакао је да је пластични отпад велики еколошки проблем у целом свету. Он је рекао да је добар знак да се овај Дан обележава у свим градовима Србије, укључујући и Чачак и најавио да ће ГрО СПС ускоро формирати Савет за заштиту животне средине, као први савет новог руководства чачанског СПС-а.

– Нећемо се на томе зауставити. Биће формирани и други савети. Искористићемо све капацитете које имамо у партији, да направимо хомогене и стручне савете, који ће указивати на одређене проблеме у граду… Пошто партиципирамо у градској власти, надамо се да ћемо наше идеје имплементирати у градски буџет, а да то буде на опште добро свих грађана. Следећи стратегију Града Чачка, као и наше коалиције, настојаћемо да кроз стручне савете и деловање решавамо еколошке проблеме – рекао је Трнавац, који сматра да су приоритети у овој области повећање селектованог пластичног отпада, подизање свести грађана о значају заштите животне средине, као и повећање зелених површина.

О актуелним питањима из области заштите животне средине говорили су народни посланик и члан Председништва Главног одбора СПС проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, чланица ИО ГрО СПС др Лидија Јакшић, др Љубинко Ракоњац, народни посланик и члан странке “Зелени Србије”, иначе директор Института за шумарство, као и његов заменик др Александар Лучић и Иванка Вилотијевић, Чачанка која је секретар задужен за животну средину Града Београда.

В. Т.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.