Društvo

Изградњa Моравског коридора од Појата до Прељине требало би да почне у јуну

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала са градоначелницима и председницима општина кроз које ће проћи ауто-пут

Изградње Моравског коридора од Појата до Прељине требало би да почне у јуну

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је ове седмице састанак на тему изградње Моравског коридора од Појата до Прељине са градоначелницима и председницима општина кроз које ће овај ауто-пут пролазити, као и са представницима компанија и института који учествују у пројектовању и будућој изградњи коридора.

Михајловићева је истакла да је Моравски коридор од изузетног значаја за Србију, јер ће повезати централни део земље са коридорима 10 и 11 и допринети привредном развоју и квалитетнијем животу грађана.

“Министарство које водим је ваш центар за овај пројекат. Ту смо да вам пружимо потребну помоћ и подршку како бисмо на време завршили све припремне радове, пре свега око експропријације парцела, да би изградња Моравског коридора почела у јуну ове године”, рекла је она обраћајући се председницима локалних самоуправа.

Она је додала да ове године креће реализација великих инфраструктурних пројеката и да очекује од свих јавних предузећа и компанија из ресора да дају свој максимум у раду.

За изградњу Моравског коридора, односно ауто-пута од Појата до Прељине, дугог 110 километара, потпредседница Владе потписала је у октобру прошле године Меморандум о разумевању и сарадњи са конзорцијумом компанија “Бехтел” и “Енка”. Процењена вредност радова је око 800 милиона евра.

Састанку су присуствовали градоначелници Чачка, Краљева и Крушевца, председници општина Врњачка Бања, Трстеник и Ћићевац, директор ЈП “Путеви Србије”, представници “Коридора Србије”, ЦИП-а, Института за путеве, Републичког геодетског завода и Института “Јарослав Черни”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.