Obrazovanje

“ИСТРАЖУЈЕМО ЕВРОПУ – ЕВРОПСКИ ДНЕВНИК”

УЧЕНИЦИ ПРЕХРАМБЕНО-УГОСТИТЕЉСКЕ ШКОЛЕ МЕЂУ ДОБИТНИЦИМА НАГРАДНОГ СТУДИЈСКОГ ПУТОВАЊА

Професор Владимир Мајсторовић, један од најбољих едукатора Србије и ученици из одељења 3/1 Андреа Николић, Милица Стевовић и Никола Шушњар из Прехрамбено-угоститељске школе, једни су од добитника шестодневног наградног студијског путовања у Мађарску, Словенију и Аустрију, у оквиру конкурса “Истражујемо Европу – Европски дневник” и “Ако имаш шта да кажеш реци”, коју је раписала Делегација ЕУ и Министарство културе и информисања Републике Србије.

Vladimir Majstorovic

На основу увида у радове које су достављали професори и ђаци средњих школа, из свих крајева Србије (више од 160 радова), стручни жири који је састављен од еминентних професора српског језика, новинарства и драмских уметности, донео је одлуку да се њихова мултимедијална видео презентација прогласи за једну од најбољих и најкреативнијих и да су добитници поменуте награде.

Циљ овог путовања јесте упознавање са културним и туристичким знаменитостима и амбијенталним целинама Беча, Љубљане и Будимпеште. Предвиђене су посете појединим музејима, европским омладинским центрима, Аустријској националној телевизији, Централно-европском универзитету у Будимпешти, Градској кући у Љубљани и пријем код градоначелника Љубљане.

Ово је свакако значајно признање, с обзиром да ће на овом путовању бити присутне и неке медијске куће, које ће емитовати прилоге са путовања, а међу присутнима ће бити и новинари културно-образовног програма РТС-а.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.