Aktuelno Društvo

МЕШТАНИ ДОЊЕ ТРЕПЧЕ НАПОКОН ДОБИЛИ РЗАВСКУ ВОДУ

У Доњој Трепчи је у понедељак пуштен у рад подсистем за водоснабдевање рзавском водом. Мештани овог краја на рзавску воду су чекали скоро 14 година. У понедељак је на водосистем Рзав већ прикључено 30, од укупно 148 домаћинстава, колико је учествовало у иградњи подсистема за водоснабдевање овог краја. Пројекат је коштао око милон евра, а сви корисници би рзавску воду требало да добију до пролећа.

За иградњу подсистема у Трепчи издвојено је 843 хиљаде евра, 80 одсто финасирано је из буxета Града, док су преосталих 20 одсто платили мештани, свако домаћинство по 1.250 евра.

Како кажу мештани, Трепча је безводан крај. Прикључење на рзавски водосистем, које су чекали 14 година, значајно ће им олакшати живот, јер су се до сада сналазили са хидрофорима.

– Напокон смо дочекали да почну прикључења на рзавску воду. До сада је за прикључке потписано 148 уговора и то су мештани уплатили. Али, сада су почели нагло да уплаћују и нови, јер виде да стиже вода. Било је доста неповерења, али нам ово много значи – каже Драго Богићевић, председник МЗ Доња “Трепча”.

Овом великом дану за Доњу Трепчу присуствовало је и градско руководство на челу са градоначелником Милуном Тодоровићем, који је рекао да је завршетак овог подсистема само једна од ставки које је Град урадио, а да је планирано да воду добију и остали мештани овог краја.

– Наставићемо да радимо на томе да се на рзавски водосистем прикључе и мештани Станчића, Мојсиња и сви остали корисници на овом подручју дела Чачка. Ово је веома скупа инвестиција и велики дан за Доњу Трепчу – рекао је Тодоровић.

Директор ЈП “Водовод” Зоран Пантовић је нагласио да је подсистем у Доњој Трепчи 18 по реду који се пушта на територији Града Чачка.

– Ово је био велики посао и уложена су значајна средства. Оно што са задовољством могу да кажем је да је већ данас урађено 30 прикључака. Очекујемо да ће у најкраћем могућем року, што не зависи само од нас, већ и од грађана, сви корисници бити прикључени – рекао је Пантовић и закључио да је реално да то буде до пролећа, јер ће темпо диктирати и временски услови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.