Aktuelno Grad

МИЛИСАВ НОВИЧИЋ, ВЛАСНИК “УНИПРОМЕТА”, ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА ERNST&YOUNG БРЗОРАСТУЋИ ПРЕДУЗЕТНИК ГОДИНЕ

ЦЕНА УСПЕХА ЈЕ ТЕЖАК РАД И ПОСВЕЋЕНОСТ ПОСЛУ

Прошле седмице, 22. фебруара, у Београду, у Кристалној дворани хотела “Хајат”, проглашен је шести по реду Ernst&Young (ЕY) Предузетник године, а чачански привредник Милисав Новичић, власник компаније “Унипромет”, добитник је признања у категорији ЕY Брзорастући предузетник године. Престижна награда коју додељује Ревизорско-консултантска компанија Ernst&Young, ове године је припала власнику компаније “Стублина” Радовану Милојевићу, који ће представљати Србију на избору заСветског ЕY Предузетника године, у јуну, у Монте Карлу. Поред генералног спонзора ПроЦредит банке, програм ЕY Предузетник године традиционално су подржали и Министарство привреде, Радио-телевизијаСрбије, магазине Бизнис&Финансије и пословни портал еКапија.

– Поред многих признања које сам добио у својој дугој пословној каријери, и ова награда за мене представља велику част, јер сам уз најуспешније колеге привреднике, могао да представим своју компанију и њен развојни пут. Сматрам да је друштвена одговорност људи који чине привреду наше земље и та да покажу другима, а нарочито младима, шта је потребно за успех и колико је потребно труда и залагања да би се до тога дошло, како на домаћем, тако и на интерконтиненталном нивоу – каже Милисав Новичић, власник “Унипромета”.

Током 29 година рада, компанија “Унипромет” је захваљујући великој подршци породице и запослених, изградила завидну репутацију и на иностраном тржишту, где је препозната по добром квалитету производа и повољним ценама.

– Увек имам невероватну подршку своје породице и зато им много дугујем. Највише се поносим што могу са њима да градим наше породичне компаније. Цена успеха је тежак рад, посвећеност послу и одлучност да дамо све од себе задатку који је пред нама, без обзира на то да ли ћемо победити, или изгубити. Много је лакше када поред себе имамо своје најближе да са нама деле све тешке задатке. Поносан сам кад у својој деци и  унуцима могу да видим себе – наглашава овај успешни предузетник.

Милисав Новичић сматра да пролазимо кроз фазу јачања српске привреде, а унапређење њене конкурентности, отпорности и привлачности за инвеститоре требало би да одржи и повећа стопе раста.

– Стабилна и предвидива пословна клима веома је значајна за пословање компанија, а да би се привукло што више страних инвестиција неопходна је и ефикаснија имплементација закона који су усклађени са европским директивама. Сложен однос између јавног дуга и привредног раста мора да се усклади, да се јасно дефинише улога коју је држава Србија спремна да преузме у данашњем привредном оквиру, као и да омогући развој стратегије која није заснована на јавном дугу и која није инфлаторна, улажући напоре у повећање продуктивности, што је основни приоритет за блиску будућност. Брзина спровођења рефоми и њихова суштинска примена је оно што стално треба да се побољшава – наглашава овај успешни предузетник и поручује младима да увек имају визију и жуде да нешто створе, јер “никада не можете знати исход вашег труда, уколико се заиста и не потрудите и не верујете у себе”.

Милисав Новичић је компанију “Унипромет” основао 1989. године, а основна делатност ове успешне чачанске фирме је производња и уградња саобраћајне опреме за путеве и то различитих система челичних заштитних ограда, жичаних ограда, рефлектујућих, апсорпционих и транспарентих панела за заштиту од буке и шавних цеви, које се производе у оквиру две фабрике и сопственог погона за топло цинковање. Поред основног пословања, компанија “Унипромет” поседује и две соларне електране.

Две производне фабрике, у Чачку и Краљеву, годишње прераде око 60.000 тона челика. Око 65 до 70 одсто своје производње “Унипромет” пласира у 23 земље, а до краја године производи овог предузећа наћи ће се на још четири страна тржишта. Данас компанија броји више од 450 запослених, а истиче се по успостављеном систему корпоративног управљања у породичним компанијама, кроз три генерације породице Новичић.

Н. Р.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА ВЛАСНИКА КОМПАНИЈЕ “УНИПРОМЕТ”

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, са сарадницима, приредио је пријем Милисаву Новичићу, власнику компаније “Унипромет”, који је 22. фебруара, у Београду, од Ревизорско – консултантске компаније ЕY (Ernst&Young ) добио престижно признање Брзорастући предузетник године.

На почетку пријема, коме су присуствовали и представници пословних удружења Града Чачка, градоначелник је честитао Новичићу на овом признању и пожелео му много успеха у даљем пословању. Разговарало се и о интензивирању сарадње између привредника Чачка и локалне самоуправе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.