Kultura

Мирјана Карановић: Петрија и Сена су ми обележиле живот

– Шира публика ме углавном запамтила по Петрији и Сени из филма „Отац на службеном путу“. Заиста су ми те улоге обележиле живот и каријеру. Надам се да ће и „Отац на службеном путу“ бити дигитално рестауриран. Требало ми је много времена да седнем и одгледам „Петријин венац“. Знате, грозно је гледати себе. Увек имаш примебду на сопствени изглед или на улогу. Ипак, сада ће бити лакше, посебно ако је филм визуелно освежен – рекла је глумица Мирјана Карановић чачанској публици на премијери дигитално рестауриране копије „Петријиног венца“. Ново технолошко издање прва је погледала филмска публика у Чачку.

Новој премијери, 8. новембра, у Дому културе, присуствовао је и део стваралачке екипе, глумице Мирјана Карановић и Радмила Живковић, композитор Зоран Симјановић, Милан Цветковић Цига, организатор снимања…

– Мрзим Мирајану Карановић – нашалила се Радмила Живковић.

– Заиста је велика срећа за младу глумицу да добије највећу улогу икада написану за наш филм. Петрија то јесте. Не знам да ли уопште у филму има та моја, оволичка, улогица. Ако трепнете, промаћи ће вам! Али, част ми је. Хвала компанији „ВИП“ која ради са Кинотеком.

 

Ако запустимо културу – нема нам повратка! Надам се да ће и један мој филм да буде дигитализован – искрана је Радмила Живковић која је у „Петријином венцу“ играла Јелену, другу жену Петријиног првог мужа.

Дигитално рестаурирана копија филмског класика „Петријин венац“ део је пројекта „ВИП Кинотека“. Свако поновно гледање овог филма доноси нова открића. Ипак, није изазвао велику пажњу Чачана. Нову верзију погледало је педесетак људи, углавном старијих од 40 година.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.