Aktuelno Grad Politika

НОВА СРБИЈА НЕЋЕ ПОДРЖАТИ КАНДИДАТУРУ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА

Велимир Илић: СНС није испоштовала коалициони споразум

Nova Srbija IlicУ Чачку је данас одржана седница Председништва и Извршног одбора Нове Србије, на којој се између осталог одлучивало да ли лидер странке Велимир Илић добро ради свој посао и да ли на том месту треба да остане и даље. Такође, говорило се и о односу владајуће Српске напредне странке према Новој Србији, као и о учешћу новосрбијанаца на предстојећим председничким и могућим парламентарним изборима.

Како је, након овог састанка, на конференцији за новинаре рекао председник НС Велимири Илић, сви чланови су се изјаснили „за“ њега, осим једног уздржаног гласа.

Што се тиче односа СНС и НС, Илић је рекао да странка премијера Александра Вучића није испоштовала НС, односно коалициони споразум и договоре.Ilic Nova Srbija

– Дали су нам понуду да ми дођемо код њих, као остали, да будемо нека њихова подгрупа. А онда су рекли да сам ја „чврст“ преговарач, па зато желе да промене Илића и доведу неког другог на чело НС, па ће бити после послушна странка… Постојимо скоро 20 година, имамо свој програм и план, своје бирачко тело – навео је Илић, истичући да га је највише повредила изјава премијера Вучића да неће политику „транге-франге“, а при томе никада није имао примедбе на Илићев рад и сарадњу са њим.

– Ја не водим политику транге-франге, испред странке сам се договорио са СНС-ом, али то више није онај СНС, јер су им велики партнери постали Ђилас, Динкић, цео ДОС… Сада је код њих и ојачан Слобин кадар… Ја нисам био за то…- рекао је Илић и најавио да се у предстојећем периоду НС неће бавити владајућом коалицијом и Владом.

fotografije Ilic– Немамо времена за нека опозициона наступања према Влади јер су избори за који дан. Бавимо се сада шта ћемо и са ким када се распишу избори. Тражимо оне који ће нас поштовати као партнере и сараднике, а не да будемо дежурни кривци – рекао је Илић.  Нова Србија, према речима лидера странке, неће сада излазити из владајуће коалиције, али је Илић прецизирао да неће подржати евентуалну кандидатуру Александра Вучића за председника Србије, све док се не извини за оно што је рекао.

– Главни одбор странке одлучиће у наредних 15 дана да ли ћемо имати свог или ћемо подржати другог кандидата – рекао је Илић.

Он је новинарима показао и фотографију на којој је садашњи министар здравља у друштву са Душаном Спасојевићем Шиптаром, шефом земунског клана, која је, по Илићевим тврдњама, сликана у ресторану у Шилеровој улици. Он је рекао да сумња да су фотографије, које је „добио од званичних државних органа“ разлог што је недавно пресечена осовина на точку његовог аутомобила.

В.Т.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.