Obrazovanje

Одржана радионица за младе за структурирани дијалог

У оквиру пројекта „Глас младих у демократским процесима“, на основу јавног позива и конкурса, 5 јединица локалне самоуправе (Чачак, Сомбор, Рашка, Крагујевац, Сремска Митровица) је добило прилику да срађује са Кровном организацијом младих Србије (КОМС).

 Након обука за локалне координаторе, у четвртак, 17. маја, у Омладинском клубу у Чачку, одржана је радионица за младе.

Млади су имали прилику да чују нешто више о структурираном дијалогу, јавним политикама и јавном заговарању, као и да дискутују о проблемима и изазовима у свом граду и могућим приступима за решавање. КОМС жели да кроз структурирани дијалог омогући свакој младој особи да се укључи у процес доношења одлука о младима и активно утиче на локалну заједницу у којој живи. Процес структурираног дијалога не може бити успешан без широких консултација младих и доносиоца одлука у мањим, локалним срединама. Да бисмо имали квалитетно спровођење поменутих процеса консултација, неопходно је едуковати и обучити локалне координаторе/ке о начинима мотивисања младих на терену и како да их информишу о могућности које су пред њима за активну партиципацију у демократским процесима. КОМС жели да пилотира модел структурираног дијалога у 5 локалних заједница, обучи локалне координаторе/ке о моделу структурираног дијалога и јавним политикама како би они у сарадњи са младима и доносиоцима одлука иницирали решавање приоритетних проблема у својој локалној средини.

Рад Кровне организације младих Србије подржава Шведска у оквиру програма Београдске отворене школе „Цивилно друштво за унапређење приступања Србије Европској унији“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.