Grad

ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА СТРАТЕШКА ПИТАЊА ГРАДА ЧАЧКА

ОТВАРАЊЕ НОВЕ ЗГРАДЕ БИБЛИОТЕКЕ У МАРТУ

На четвртој седници Одбора за стратешка питања Града Чачка, одржаној у понедељак, 4. фебруара, прихваћена је информација о реализацији пројеката које је ово тело подржало у периоду од 16. јануара 2017. до 31. јануара ове године, саопштено је из Градске управе Чачка.

Чланови Одбора су констатовали да су активности на обезбеђивању предуслова за успешно формирање индустријске зоне у Прељини текле према утврђеној динамици и да се њен завршетак очекује у првој половини ове године. Осим тога, чланови Одбора су се сагласили да су предузете све неопходне радње да се пројекат реконструкције канала за наводњавање Парменац – Катрга (прва фаза) реализује: издати су локацијски услови за изградњу главне дистрибутивне мреже за наводњавање Хидромелиорационог система (ХМС) Чачак – Парменац, а тек предстоји решавање имовинско-правних односа за катастарске парцеле на којима су предвиђени хидранти и црпне станице. Иницијативу, коју су поднели градоначелник Чачка и председник Одбора за стратешка питања Града Чачка, да војни аеродром „Лађевци“ почне да функционише као мешовити војно-цивилни аеродром „Морава“ препознале су републичке институције, тако да се очекује да она буде реализована током ове године.

На седници Одбора је констатовано да су реализоване инвестиције отварања ангио сале и реконструкције породилишта у Општој болници у Чачку, уз учешће локалне самоуправе, а да се у следећем месецу очекује отварање Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у новом објекту у Синђелићевој улици. Како је речено на седници, простор у Господар Јовановој улици, у коме је сада смештена управа Градске библиотеке, биће преуређен за потребе будућег музеја “ Кућа кошарке“, док ће простор у Дому културе (који сада користи Градска библиотека) бити преуређен за потребе Стартап центра Научно технолошког парка Чачак. Недостајућа средства за издавање часописа „Градац“ у 2018. години обезбеђена су из градског буџета.

Одбор је дао пуну подршку да се настави реализација пројеката санације, затварања и рекултивације несанитарне депоније – сметлишта „Прелићи“ и изградње постројења за пречишћавање отпадних вода у Чачку.

Извор: ПОРТАЛ ГРАДА ЧАЧКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.