Sport

ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛ „ЈОВАН ГОЈКОВИЋ ЦУНЕ И ВЛАДИМИР ТОКОВИЋ ТОКО“

DSCN4641ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛ „ЈОВАН ГОЈКОВИЋ ЦУНЕ И ВЛАДИМИР ТОКОВИЋ ТОКО“

СЕЋАЊЕ НА ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ

Фудбалски клуб БИП организовао је 13. маја девети Меморијални турнир „Јован Гојковић Цуне и Владимир Токовић Токо“. Учествовало је осам екипа за које су играли дечаци рођени 2003. године: београдски Црвена звезда, Чукарички, ОФК Београд, Војводина Нови Сад, Раднички Крагујевац, краљевачки Кикер и домаћи Борац и БИП.

Јован Гојковић је фудбалску каријеру започео у Задругару из Доње Трепче, потом је играо за БИП, Борац, Чукарички, Црвену звезду и грчки Ираклис. Одиграо је и једну утакмицу за репрезентацију Савезне Републике Југославије. Настрадао је у саобраћајној несрећи у 26. години живота.

Владимир Токовић је почео у млађим селекцијама Борца, наставио да наступа за први тим, потом за Војводину, Напредак из Крушевца, Истру из Ријеке, Челик из Зенице. Каријеру је завршио у чачанским клубовима. Пресекла га је изненадна смрт на фудбалском терену.

– Тренирао сам и играо и са Цунетом и са Током. Били су изузетни пријатељи и фудбалери. Почетком деведесетих година на припремама Борца на Златибору њих двојица су били цимери. Цуне је стално певао на тренинзима и Токо му је дао надимак по легендарном певачу Предрагу Цунету Гојковићу. Од тада га више нико звао по имену. Иако је Токо био прилично старији, у њиховом пријатељству није била приметна разлика у годинама – подсетио је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка. Он је званично отворио девети Меморијални турнир на стадиону ФК БИП и поручио младим фудбалерима да негују пријатељство, добру игру и сећања на два велика играча.

– Пријатељи клуба и спонзори одазвали су се као никада до сада. По девети пут, Градска управа је покровитељ турнира. Први Меморијални турнир играла је генерација рођена 1995. За играча турнира тада је био проглашен Филип Јанковић, који сада наступа у иностранству. .. Сећамо се наших легенди, играмо фудбал и јачамо пријатељство. Први пут на турниру не игра Задругар, а није дошао ни Ираклис. Данас је тешко саставити млађу екипу у сеоском клубу, а Грци нису дошли из безбедоносних разлога, с обзиром на актуелна дешавања у Македонији – рекао је Ненад Станковић, председник ФК БИП.

На деветом Меморијалном турниру присуствовали су Цунетова супруга Сенка, ћерке Јована и Нађа и Токова ћерка Ивана.

DSCN4628DSCN4636DSCN4644

ДОМИНАЦИЈА ВОЈВОДИНЕ

Прво месту на 9. Меморијалу „Јован Гојковић Цуне и Владимир Токовић Токо“ припало је Војводини. Звезда је била друга, трећи Чукарички, а домаћи БИП четврти.

За најбољег играча турнира је проглашен Огњен Абрамушић, ФК Војводина, најстрелац је Огњен Ајдра (четири гола), ФК Чукаричи, а најбољи голман Никола Баштић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.