Dragačevo Selo

ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ СЕОСКИХ ЖЕНА ДРАГАЧЕВА

На основу традиције окупљања и организовања у Драгачеву, у првом реду Драгачевске задруге жена ’’Рајка Боројевић’’ – прве и најстарије женске задруге у Србији, у оквиру пројекта: “Сеоске жене Златиборског, Моравичког и Рашког округа су снага заједнице“, који финансира Агенција ЖЕНЕ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈИЈА – Канцеларија у Србији, а реализују удружења: Женски центар Ужице, Феномена – Краљево и Еколошко друштво Драгачево – Гуча, јуче је, у великој сали зграде Начелства у Гучи, одржана је Оснивачка скупштина Удружења сеоских жена Драгачева, уз учешће гостију и сеоских жена из Драгачева.

Милош Јовичић, потпредседник општине Лучани, Слађана Петрић, директорка регионалне Пољопривредно–стручне и саветодавне службе Чачак, Радмила Гујаничић, председница Управног одбора Женског центра Ужице, Снежана Костић, председница Управног одбора Удружења самоуких сликара и вајара Драгачева, и Љиљана Ивановић, председница Удружења учитеља Драгачева, поздравили су учеснице скупа и пожелели успех у раду Удружењу сеоских жена Драгачева:

У наставку Оснивачке sкупштине, једногласно је донета одлука о оснивању Удружења сеоских жена Драгачева, са седиштем у Гучи. Потом је детаљно представљен и разматран Статут Удружења сеоских жена Драгачева, који је такође једногласно усвојен.

На самом почетку седнице изабрано је руководство Удружења сеоских жена Драгачева. За председника Скупштине удружења изабрана је Мирјана Јеринић из Гуче, а за потпредседника Снежана Ружичић из Милатовића. За чланове Извршног одбора именоване су: Светлана Јевремовић из Гуче (председник ИО), Славенка Маринковић из Дљина (потпредседник ИО), Светлана Давидовић из Каоне, Бојана Ивановић из Турице, Вера Ружић из Милатовића и Душица Рановић из Виче. За председника Надзорног одбора изабрана је Ивана Јоровић из Живице, а за потпредседника Вера Пајовић из Гуче.

Након избора руководства, разматран и усвојен Програм рада Удружења сеоских жена Драгачева за 2019. годину.

По завршетку програма Оснивачке скупштине, за госте и осниваче Удружења уприличено је дружење, уз неизбежну дегустацију најукуснијих драгачевских специјалитета, које су по рецептима својих бака припремиле чланице Удружења сеоских жена Драгачева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.