Sport

ОСТВАРЕНА ТРЕЋА ПОБЕДА НАД “ВРШЦЕМ“

 

Фото: Лејча

У мечу без неког резултатског значаја “Борац“ је вечерас савладао “Вршац“ са 80:73 (20:14; 21:19; 23:19; 16:21). Обе екипе су овај сусрет 22. кола КЛС одиграле у нешто лаганијем ритму, што се посебно односи на госте. Они су били више окренути предстојећем мечу са “Динамиком ВИП ПЕЈ“ у АБА 2 лиги, који играју у среду, 14. марта, него што су се трудили да у Чачку направе изненађење. Као да су обе екипе криле карте, мада је то тешко узимајући у обзир да им је ово четврти меч у оба такмчења, јер постоји могућност да играју у полуфиналу доигравања. “Борац“’је на почетку наметнуо свој ритам, у осмом минуту остварио предност од седам поена разлике и ту предност чувао током читавог тока утакмице. Највећа разлика је била у 38. минуту када су домаћи кошаркаши повели са 78:64, али су гости у последња два минута ипак успели да утакмицу заврше са седам поена у минусу. У “Борцу“ је најрасположенији за игру био репрезентативац Ђоковић, док је код Вршчана то био Пашајлић, који постигао 18 поена уз одличан проценат. Свих пет покушаја у шуту за два поена било је успешно, док је реализовао два од три шута за три поена. “Борац“’је играо у саставу: Бумбић 2, Поповић 10, Ђоковић 21, Пешаковић 1, Балабан 8, Прља 4, Димић 11, Стојадиновић 2, Гавриловић, Тодоровић 4, Чарапић 9, Маиновић 8.

Око 1.000 гледалаца је посматрало 18. победу домаћих кошаркаша. Можда је посета могла да буде и већа, јер је овај меч био хуманитарног карактера, зато што је управа клуба одлучила да сав приход са ове утакмице буде уплаћен на рачун за лечење нашег петнаестогодишњег суграђанина Стефана Лазића.

У 23. колу “Борац“ гостује у Крагујевцу. Тамо га очекује сусрет са “Радничким“, који ће бити одигран у суботу, 17. марта.

В. Д.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.